Hoppa till huvudinnehåll

”All respekt för honom försvann” – Komarovs armbåge fick NHL att koka

Leo Komarov sågas för sitt tilltag mot New York Rangers.
Leo Komarov sågas för sitt tilltag mot New York Rangers. Leo Komarov sågas för sitt tilltag mot New York Rangers. Bild: AFP / Lehtikuva Leo Komarov

Leo Komarov är allt annat än populär i New York i dag. Med Rangersjournalisterna i spetsen går hockeymedierna hårt åt finländaren för hans armbågstackling mot Ryan McDonagh.

Motbjudande. Brutalt. Skräp. Det sparas inte på orden när det gäller att beskriva Leo Komarovs senaste tackling.

Det var i slutet av första perioden av Torontos match mot New York Rangers som Komarov tacklade Ryan McDonagh i huvudet, med matchstraff som följd.

Till saken hör att McDonagh gjorde comeback efter att ha missat fyra matcher på grund av en hjärnskakning, och han spelade inte mer mot Toronto efter Komarovs tilltag.

Se den omtalade tacklingen här.

Och ilskan på sociala medier var stor efter Komarovs armbåge. Rangersfans öste ur sig mer eller mindre obscena förolämpningar men också mer sansade hockeyjournalister med gott om läsare och följare var starkt kritiska.

”Jag kan inte säga att jag har någon respekt kvar för Leo Komarov. Han känner till McDonaghs hjärnskakning och vet vad han gör. Motbjudande”, skriver Sean Hartness från New Yorks sportradiokanal WFAN på Twitter.

”Fult i vilket fall som helst, men på en kille som just kommit tillbaka från hjärnskakning är det inget annat än brutalt”, skriver New Jersey-tidningen The Records Andrew Gross.

”Leo Komarov är det som händer när NHL hittar ursäkter för att inte dela ut avstängningar för tacklingar mot huvudet” konstaterar New York Posts Larry Brooks medan kvällstidningskollegan Daily News Pat Leonard är betydligt brutalare i sitt omdöme. Eller hur skulle ni översätta ”clown-ass”?

Att Komarov kommer att drabbas av en avstängning tycks de flesta vara överens om, och The Hockey News Matt Larkin konstaterar att Komarovs tilltag ökar Torontos chanser att sluta bland de sämsta i NHL och få en större chans att drafta Auston Matthews.

Leo Komarov själv gjordes inte tillgänglig för medierna efter matchen och har inte kommenterat sin tackling.

Däremot har New York Rangers-spelarna varit hårda i sin kritik mot Komarov.

– Det var jobbigt att se. Killarna måste visa respekt för varandra, sade till exempel Keith Yandle.

– Det var en ful tackling, något vi måste få bort från sporten, konstaterade Marc Staal.