Hoppa till huvudinnehåll

Vilka blir de tre sista UMK-finalisterna?

Sex UMK-finalister är redan valda. Vilka är de sista tre som går vidare till final? Den sista deltävlingen äger rum på lördagen. Vi listar tävlarna.

En vecka kvar till den grandiosa finalen i Tävlingen för ny musik 2016. Lördagen den 27 februari klockan 21.00 intar nio fantastiska finalister scenen för att tävla om att få representera Finland på årets Eurovision Song Contest i Stockholm. Sex av finalisterna är redan valda: Saara Aalto, Stella Christine och Eini är finalisterna från första deltävlingen. I den andra tävlingen segrade Mikael Saari, Annica och Kimmo samt Cristal Snow.

Vilka tre kommer vidare till final i den tredje deltävlingen? Den sista deltävlingen i Tävlingen för ny musik äger rum på lördagen den 20 februari klockan 21.00. Följ med direktsändningen på Yle TV2 och Arenan. Här är de sex kandidaterna.

Barbe-Q-Barbies: Let me out

Gušani Brothers: Poom poom

Lieminen: Pehmeiden arvojen vaalijat

Pietarin Spektaakkeli: Liian Kuuma

Sandhja: Sing it away

Tuuli Okkonen: Don't wake me up

Rösta på din favorit på nätet eller genom att skicka SMS eller ringa. En röst kostar 1 euro. Vinsten skänks till Näsdagens nio samarbetsparter som jobbar för att hjälpa barn i nöd utomlands.