Hoppa till huvudinnehåll

Lagerrensningen fortsätter i Toronto – men ”Komarov är inte till salu”

Leo Komarov och Toronto går trögt.
Leo Komarov (arkivbild). Leo Komarov och Toronto går trögt. Bild: AFP / Lehtikuva Leo Komarov,NHL,Toronto Maple Leafs

Toronto Maple Leafs fortsätter sin utförsäljning i den nordamerikanska ishockeyligan NHL. Nu skickar klubben backen Roman Polak till San Jose – samtidigt säger experter att ”Leksa” kommer att stanna.

Toronto får för sin del San Joses val i den andra omgången både under draften 2017 och 2018 och också den kontroversiella Raffi Torres tjänster i övergången.

Torres stängdes av i 41 matcher tidigare under säsongen efter att ha tacklat Jakob Silfverberg i huvudet. Efter att ha avtjänat sitt straff har forwarden spenderat sin tid i AHL.

Förutom Polak packar också anfallaren Nick Spaling sitt pick och pack och åker till San Jose för att göra Joonas Donskoi sällskap.

Lamoriello och Babcock river för att bygga om

Enligt flera NHL-experter ligger orsaken i massförsäljningen i att de nya bakgrundsfigurerna i General Managern Lou Lamoriello och chefstränaren Mike Babcock vill bli av med spelarna från de tidigare åren för att kunna bygga om från grunden.

Enligt Toronto Suns Steve Simmonds hör Leo Komarov till de få spelare som inte är till salu för något pris, på grund av sin status som profilspelare i truppen.

Toronto har nu roffat åt sig en otrolig mängd draft-val inför speciellt Entry Draft 2017, där lönntröjorna har hela tre val i den andra omgången.

Olli Jokinens övergång spökar ännu

Också i draften 2016 kommer Toronto att få reservera två spelares rättigheter i de flesta omgångarna.

Roligt nog är Olli Jokinen en som ännu kan ställa till med problem för de planerna.

Jokinens övergång från Toronto till St. Louis innehöll en klausul som resulterar i att Toronto blir av med ett val i den sjätte rundan ifall Jokinen spelar i Stanley Cup-finalerna – något som verkar osannolikt i dagens läge.