Hoppa till huvudinnehåll

Yle Åboland inledde sportlovet med alpint

Lotta Wulff, Nicke Wulff
Lotta och Nicke Wulff. Lotta Wulff, Nicke Wulff Bild: Yle / Peter Karlberg lotta wulff

I dag inleddes sportlovet i Åboland. För alla som vill testa på alpinåkning är förhållandena just nu gynnsamma, för att inte säga väldigt gynnsamma.

Vi passade på att vara med när slalominstruktören Nicke Wulff och hans dotter Lotta Wulff tog ett träningsåk i Hirvensalo skidbacke i Åbo. Alpinåkning är ett koncept som verkligen går hem hos familjen Wulff.

- Hirvensalo är en gammal klassisk backe och härligt att börja den här måndagen med att se de här fina vyerna över Åbo. Man kan inte klaga, säger Nicke Wulff.

Den här måndagen är också Lotta Wulffs första dag på hennes en vecka långa sportlov.

- Det känns helt roligt att man får vara borta lite från skolan och komma hit till backen varje dag. Här är jättebra backar och här är också jätteroligt att vara.

Hirvensalo slalombacke
Översiktsfoto av Hirvensalo slalombacke. Hirvensalo slalombacke Bild: Hirvensalo slalombacke hirvensalo slalombacke

Nicke Wulff drar kurser för barn hela sportlovsveckan, särskilt svenskspråkiga grupper. Många har anmält sig till kurserna och det finns exempelvis fall där barn från Helsingfors besöker släktingar i Åbo och samtidigt passar på att åka slalom.

- Förhoppningsvis får barnen lite ny gnista till sin åkning under den här veckan. Vi har öppet från klockan 10:00 till klockan 21:00 hela sportlovsveckan och just nu är pisterna i väldigt bra skick.

Fast det inte finns någon snö på Salutorget i Åbo har Hirvensalo skidbacke strax utanför centrum det väldigt bra ställt snömässigt och Nicke Wulff svarar snabbt på frågan om sportlovsveckans drömscenario vädermässigt.

- Sol och lite plusgrader på dagarna och minusgrader på nätterna så hålls pisterna i jättebra skick. Sol och bra väder lockar också folk.

Sportlovsveckan är enligt Wulff väldigt viktig verksamhetsmässigt och ekonomiskt för både skidbacken och föreningen som driver den.

Mer information om Hirvensalo skidbacke


Kommentarer

Läs också

Åboland

Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik

Nyligen publicerat - Åboland