Hoppa till huvudinnehåll

HIFK besegrade ligajumbon Blues – Sport tappade viktig seger på straffar

Ishockeyspelare gör mål.
HIFK:s Tomas Zaborsky sätter vinnarmålet bakom Blues Christian Engstrand. Ishockeyspelare gör mål. Bild: Lehtikuva Helsingfors IFK (ishockey),tomas zaborsky

Ligajumbon Blues mötte serieledande HIFK i en drabbning där Helsingforsgästerna ångade på från första nedsläpp, medan Sport tog sig an gästande Lukko på Kopparön.

Blues hade ända från början stora problem med att komma igång, samtidigt som HIFK ständigt bombarderade Bluesmålvakten Christian Engstrand med puckar, som fick stå på huvudet med totalt 38 räddningar.

Ändå var det hemmalaget som fick fira först när Ilkka Kangasniemi satte 1-0 för Blues när halva första perioden tickat förbi.

Hemmalaget fick behålla ledningen ända till periodpausen, trots att spelet dominerades av HIFK.

HIFK drog ifrån i tredje

Dominansen höll i sig även i period två, vilket till sist gav utdelning då JVM-hjälten Roope Hintz utjämnade till 1-1 efter att drygt halva matchen spelats.

HIFK:s hårda arbete gav utdelning först fyra minuter in i den tredje perioden, då Tomas Zaborsky satte 2-1.

När Daniel Grillfors sedan satte 3-1 vid 53.20 var matchen i praktiken avgjord. Jasse Ikonen finputsade slutsiffrorna till 4-1 med ett mål i tom bur 20 sekunder före slutsummern.

Hoppa över Twitterpostning

Svängig drabbning på Kopparön

På Kopparön möttes Vasa Sport och Lukko i en jämn dust. Matchen var speciellt viktig för Sport med tanke på att hålla greppet om den sista slutspelsplatsen.

Sport fick också den start man ville ha genom Joel Kivirantas 1-0 i mitten av första perioden, men en svart minut i matchens mittskede tog ner hemmalaget på isen igen då först Teemu Nurmi och sedan Ilkka Mikkola satt varsin balja för gästerna.

Sport kunde dock kvittera genom Mikko Pukka alldeles i slutet av andra perioden och förde således lagen till ett 2-2 dödläge inför den sista perioden.

Erik Riska fick nöjet att sätta 3-2 för Sport i början av tredje, men inte heller denna gång varade glädjen länge; Turo Asplund svarade en dryg minut senare, och vid 44.46 stod det 3-3 på resultattavlan.

Matchen gick till förlängning, och när inget mål kom väntade straffavgörande. Där var Lukko bättre och lade därmed beslag på en extra poäng.

Hoppa över Twitterpostning

Ässät andas Vasaborna i nacken

Tappara besegrade Ässät hemma med 2-1 efter straffar, medan SaiPa fick se sig slaget av KalPa i en målrik match som slutade 6-4 till Kuopiolaget.

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Ässät ligger nu två poäng bakom Sport i tabellen, strax under slutspelsstrecket. Björneborgarna har dessutom spelat två matcher mindre än Sport, och har alla chanser att ta igen försprånget.

FM-tabellen

 • Läkare talar i telefon på mottagning.

  Lättare att nå hälsovården i Vasa

  Ny telefontjänst tas i bruk i vår.

  Har du ett brådskande ärende till hälsovården i Vasa? Då kan du ringa den nya telefontjänsten och få svar efter en stund i kö. Med ett mindre brådskande ärende lämnar du ringbud och hälsovården återkommer till dig.

 • Suddig bild av bilratt.

  Narkotikabrott, rattfylleri och misshandel - flera kommunalvalskandidater har färska domar

  Få kandidater har berättat om sin färska dom för partiet.

  En sannfinländsk kandidat i Esbo dömdes i januari för misshandel efter att ha tagit stryptag på sin sambo. En kandidat på Paavo Väyrynens lista "Terve Helsinki" dömdes i fjol för sex olika trafikbrott, bland annat grovt rattfylleri medan en piratpartist i Helsingfors dömts för användning av amfetamin och rattfylleri. Få kandidater har berättat om sin färska dom för partiet.

Läs också

 • Protest utanför det brittiska parlamentet mot brexit.

  Brexit - en dramatisk dragkamp över kanalen

  Nu måste man samtala om samtalen.

  Storbritanniens utträde ur EU innebär en gigantisk omställning på många plan. Om två år ska brexit vara fullbordat. Mycket är oklart - och mycket energi kommer att gå till att förhandla om vad man ska förhandla om.

 • Timo Soini, Sannfinländarna

  Timo Soini: Invandrare ska inte åka i omkörningsfilen

  Vill att de papperslösa ska åka hem.

  Sannfinländarnas ordförande Timo Soini anser att kommunerna ska driva ut papperslösa flyktingar genom att inte erbjuda grundläggande hälsovård. I en intervju i Svenska Yles serie Fokus på partiet säger han sig också värna om svenskan, men att det är oklokt att tvinga alla barn i Tohmajärvi att läsa språket.

 • Ars 17 på Kiasma, pressvisning

  Digikonst och internet på ARS17

  ARS17, utställningen för nutidskonst är här igen .

  ARS, utställningen eller kavalkaden för nutidskonst, är tillbaka på Kiasma efter sex års väntan. Temat på ARS17 år digital konst och med den samtida konstens medel inbjuds åskådaren på en resa genom den digitala nutiden och framtiden.

Nyligen publicerat - Sport