Hoppa till huvudinnehåll

Lundqvist: Hoppas World Cup inte innebär slutet på OS för NHL-spelare

Henrik Lundqvist stoppar en puck för New York Rangers.
Henrik Lundqvist stoppar en puck för New York Rangers. Henrik Lundqvist stoppar en puck för New York Rangers. Bild: AFP / Lehtikuva ishockey,Henrik Lundqvist,NHL,New York Rangers,Teemu Pulkkinen

OS-guldmedaljören Henrik Lundqvist ser fram emot World Cup, men säger att han älskar OS. Det är den största och bästa scenen för ishockeyn, säger Lundqvist till Reuters.

Det är högst osäkert om NHL-spelare tillåts spela i OS år 2018.

För en månad sedan samlades internationella olympiska kommittén, internationella ishockeyförbundet, NHL och NHL:s spelarförbund för att förhandla – men resultatet var magert.

En som hoppas på att vindarna ska vända är Lundqvist, svensk guldmedaljör 2006, silvermedaljör 2014 och till vardags superstjärna i New York Rangers.

– Det är den största och bästa scenen för ishockeyn. Då får man personer som vanligtvis inte följer med hockey att se på matcher.

OS 2018 ordnas i Pyeongchang i Sydkorea. Nu har ishockeyn en gyllene chans att växa och nå nya tittare, säger Lundqvist.

– Att vara med i OS är en underbar känsla. Jag älskar det. Det är rent. Där handlar allt om idrotten.

NHL fokuserar just nu på återlanserade World Cup, som ger en internationell prägel. Turneringen har ingen inverkan på NHL-säsongen och kontrolleras av ligan själv.

Om NHL skickar spelare till OS betyder det ett spelmässigt uppehåll på några veckor. NHL-spelare har deltagit i de fem senaste OS-turneringarna.