Hoppa till huvudinnehåll

Överraskningsdeal: Markus Granlund flyttar till Vancouver

Markus Granlund skyddar pucken mot Los Angeles Kings.
Markus Granlund skyddar pucken mot Los Angeles Kings. Markus Granlund skyddar pucken mot Los Angeles Kings. Bild: AFP / Lehtikuva Sports series and leagues,Markus Granlund,Calgary Flames,ishockey

Markus Granlund flyttar till Vancouver från Calgary, medan talangen Hunter Shinkaruk går andra vägen. En affär som förbryllar många. Vi får en spelare som har visat att han kan spela i NHL, säger Vancouvers general manager.

Det är frågan om ett byte rakt av.

Flytten har fått en hel del personer att höja på ögonbrynen. Elaka tungor säger att Vancouvers general manager Jim Benning antagligen trodde att han håvat in Mikael Granlund, inte Markus. Benning kommer ändå med ett lugnande meddelande.

– Vi kände att vi får en spelare som visat att han klarar av att spela i NHL. Han har kommit lite längre i sin utveckling. Han är en skicklig spelare, kanske inte lika iögonfallande som Hunter, men en skicklig spelare, säger Benning på klubbens webbplats.

Markus Granlund stått för fyra mål och tre assists, alltså sju poäng på 31 matcher i NHL under säsongen. Han har också spelat i AHL.

Hunter Shinkaruk har glänst i AHL med 39 poäng på 45 matcher. Många såg honom som ett framtidsnamn i Vancouver.