Hoppa till huvudinnehåll

Kortare avstängning för Blatter och Platini

Sepp Blatter och Michel Platini, maj 2015.
Sepp Blatter och Michel Platini. Sepp Blatter och Michel Platini, maj 2015. Bild: EPA / All Over Press blatter,michel platini,platini,sepp blatter

Internationella fotbollsförbundet Fifa har valt att förkorta Sepp Blatters och Michel Platinis avstängningar med två år. Fifas kommitté för överklaganden avslog ändå duons begäran om att frikännas.

Det var i december som Blatter och Platini stängdes av från all fotbollsverksamhet i åtta år. Pamparna överklagade domen och begärde att frikännas helt.

Det godkändes inte men Fifas kommitté för överklaganden valde att sänka straffet med två år. Blatter och Platini har möjlighet att överklaga domen till internationella skiljedomstolen CAS.

Sepp Blatter och Michel Platini dömdes för en olovlig utbetalning på närmare två miljoner euro. Enligt Blatter skulle det här varit frågan om ett arvode för konsulteringstjänster.

 • Nya bäddavdelningen i Karleby.

  Nya bäddavdelningen i Karleby tar form

  Blir fyra våningar hög och inflyttningsklar nästa höst.

  Bygget av den efterlängtade bäddavdelningen i Karleby är i full gång. Byggnaden blir fyra våningar hög och inflyttningsklar nästa höst.

 • Suomi Ensin demonstrerar på Järnvägstorget den 10.3.

  Polisen: Motdemonstranterna får stanna på Järnvägstorget

  Demonstranterna måste ändå flytta på sig en aning.

  Helsingforspolisen meddelar nu att också motdemonstranterna får stanna på Järnvägstorget under festivalen Världen i byn. Tidigare på måndagen klarnade det att flyktingdemonstrationen får fortsätta under evenemanget, men att motdemonstranterna måste flytta.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport