Hoppa till huvudinnehåll

Kortare avstängning för Blatter och Platini

Sepp Blatter och Michel Platini, maj 2015.
Sepp Blatter och Michel Platini. Sepp Blatter och Michel Platini, maj 2015. Bild: EPA / All Over Press blatter,michel platini,platini,sepp blatter

Internationella fotbollsförbundet Fifa har valt att förkorta Sepp Blatters och Michel Platinis avstängningar med två år. Fifas kommitté för överklaganden avslog ändå duons begäran om att frikännas.

Det var i december som Blatter och Platini stängdes av från all fotbollsverksamhet i åtta år. Pamparna överklagade domen och begärde att frikännas helt.

Det godkändes inte men Fifas kommitté för överklaganden valde att sänka straffet med två år. Blatter och Platini har möjlighet att överklaga domen till internationella skiljedomstolen CAS.

Sepp Blatter och Michel Platini dömdes för en olovlig utbetalning på närmare två miljoner euro. Enligt Blatter skulle det här varit frågan om ett arvode för konsulteringstjänster.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport

 • Markku Kanerva leder landslaget mot Österrike.

  Förändringar att vänta när Finland möter Österrike

  Match ikväll i Innsbruck för A-landslaget.

  Finlands A-landslag i fotboll fick inte många dagar på sig att grämas över kvalnederlaget mot Turkiet. Istället är det chans till revansch, när Markku Kanervas landslag möter Österrike på tisdagskvällen.

 • John Peers och Henri Kontinen föll i Miami, men Kontinen kan snart bli världsetta.

  Trots förlust i Miami kan Kontinen snart vara bäst i världen

  Dubbelparet åker vidare till Monte Carlo i medlet av april.

  Det är fullt möjligt att Henri Kontinen nästa vecka rankas som världens bästa dubbelspelare i tennis, detta trots att han med sitt par John Peers (AUS) fick respass i andra omgången av Masters-turneringen i Miami.

 • Akseli Pelvas jagar Mehmet Hetemaj i den inhemska fotbollsligan 2017.

  Spelarnas klara besked: Till SJK kommer man bara för att vinna

  Mehmet Hetemaj och Richie Dorman går för guld 2017.

  Resurserna är inget problem, materialet håller hög liganivå och medaljerna och pokalerna har strömmat in på löpande band. Mehmet Hetemaj och Richie Dorman medger att SJK är en klubb där viljan är vinna är det som driver hela organisationen framåt.