Hoppa till huvudinnehåll

Nordling fortsätter träna BK-46 – Kihlstedt ny manager

Teddy Nordling (t.h.) och Timo Oksanen blir ny tränarduo i BK-46 herrlag i handboll. Timo Oksanen och Tedy Nordling, BK-46. Bild: Yle/ Bubi Asplund bk-46,bk-46 (handboll),handboll,karis,nordling teddy,oksanen timo,raseborg,teddy nordling,timo oksanen,tränare

Teddy Nordling fortsätter som herrlagets tränare också nästa säsong i Karisklubben BK-46. Timo Oksanen blir assisterande tränare och Peter Kihlstedt ska fungera som manager. Thomas Holmberg fortsätter som damlagets coach.

Handbollsföreningen BK-46 informerade på onsdagen (24.2) om säsongen 2016-17. Den största nyheten är väl att herrlaget som spelar i FM-ligan nu får en regelrätt manager.

Peter Kihlstedt har ett långt förflutet i Karisklubben. Han har spelat i herrlaget och tränat såväl damlaget som herrlaget. Nuvarande säsong jobbar han ännu som tränare tillsammans med Teddy Nordling.

- Jag blir en länk mellan spelarna, tränarna och styrelsen. Jag har ju en gedigen bakgrund inom handbollen så jag är kanske mera insatt än styrelsen i hurudana spelare det dels finns tillgängliga och vilka spelare laget behöver, säger Kihlstedt.

Han konstaterar att styrelsen inte alltid lyckats med sina spelarvärvningar.

Nio spelarkontrakt klara

För säsong 2016-17 har BK-46 redan nio spelare kontrakterade till herrlaget.

- Några spelares kontrakt går ut efter den här säsongen så dem ska vi ännu prata med. Ingen spelare har meddelat att han vill lämna laget.

Peter Kihlstedt. Peter Kihlstedt, BK-46. Bild: Yle/ Bubi Asplund bk-46 (handboll),handboll,karis,kihlstedt peter,Manager,peter kihlstedt,raseborg

- För nästa säsong söker vi två till fyra förstärkningar till laget. Det handlar om verkliga förstärkningar med landslagsbakgrund, berättar Kihlstedt utan att i det här skedet avslöja några namn.

Teddy Nordling som alltså fortsätter som tränare för herrlaget tror att samarbetet med den nya managern kommer att fungera bra.

- Jag har ju märkt under den här säsongen att vi tänker ganska lika, säger Nordling.

Han är också säker på att samarbetet med den nya assisterande tränaren Timo Oksanen kommer att fungera.

- Oksanen har ju varit en del av tränarteamet redan nu så honom känner jag nog bra, säger Nordling.

Damlaget behöver inga förstärkningar

Thomas Holmberg ville gärna fortsätta som tränare för damlaget, eftersom han tycker att en säsong är för kort för att få särskilt mycket uträttat.

- Det grämer förstås att vi missade slutspelet i år, men jag tycker att vi egentligen inte behöver förstärka laget med nya spelare. Jag tycker alla spelare gjorde bra ifrån sig, säger Holmberg.

Han konstaterar dock att det är möjligt att laget måste skaffa sig en målvakt, eftersom två av lagets tre målvakter sannolikt kommer att lämna orten och laget.

- Det ser ut som om Johanna Terlinden åker till Tyskland för ett år och så har jag hört ryktesvägen att Matilda Evers ska börja studera i Vasa.

Thomas Holmberg. Thomas Holmberg, BK-46. Bild: Yle/ Bubi Asplund bk-46,bk-46 (handboll),handboll,holmberg thomas,karis,raseborg,thomas holmberg,tränare

Laget måste träna lite hårdare inför nästa säsong än man gjort hittills, säger Holmberg.

- Försvarsspelet måste vi också bli bättre på. Annars är jag som sagt ganska nöjd med vårt spel.

Ville gå ut med info redan nu

Föreningens ordförande Björn Siggberg säger att det inte alls är så ovanligt att gå ut med information om nästa säsong fast än säsongen ännu pågår.

- Vi vill också på det här sättet visa för spelare var vi står och hurdana planer vi har, säger Siggberg.

På frågan varför damlaget inte har en manager såsom herrlaget har svarar Siggberg att styrelsen jobbar för det.

- Kanske damerna får en manager om ett år. Nu jobbar Thomas Sjöström delvis med sådana saker som en manager gör i ett lag.

Siggberg säger att det lokala näringslivet stöder BK-46 på ett fint sätt.

- Aldrig har man för mycket pengar, men nu har vi faktiskt möjligheter att satsa lite mera.

 • "Hon slog mig med en stol medan jag låg och sov"

  Här är era berättelser om våld.

  I Finland är det ungefär lika vanligt att män och kvinnor utsätts för våld. Skillnaden är att män sällan berättar för någon. Råkar man ut för våld är det dessutom ofta mer än en fysisk smärta man tvingas bära på. Vi frågade er män om vad ni varit med om. Här är några av era berättelser.

 • Många vallfärdar till knesset där Peres ligger på lit de parade

  Stort säkerhetspådrag kring ceremonier och begravning.

  Både sörjande israeler och besökare köar utanför knesset i Jerusalem för att ta avsked av Israels framlidne president Shimon Peres. Säkerhetspådraget kring minnesceremonier och fredagens begravning beskrivs som enormt.

 • Behärskar du väjningsregeln för cyklister?

  Vid ett övergångsställe är det oftast cyklisten som väjer.

  Reglerna för när en cyklist ska väja vid ett övergångsställe är egentligen enkla, men ändå så blir det ofta fel i trafiken. Situationer där både cyklisten och bilisten står stilla och väntar att den andra ska ta för sig är vanliga. Då borde båda parter känna till trafikreglerna.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland