Hoppa till huvudinnehåll

Nordling fortsätter träna BK-46 – Kihlstedt ny manager

Teddy Nordling (t.h.) och Timo Oksanen blir ny tränarduo i BK-46 herrlag i handboll. Timo Oksanen och Tedy Nordling, BK-46. Bild: Yle/ Bubi Asplund BK-46,bk-46 (handboll),handboll,Karis,nordling teddy,oksanen timo,Raseborg,teddy nordling,timo oksanen,tränare

Teddy Nordling fortsätter som herrlagets tränare också nästa säsong i Karisklubben BK-46. Timo Oksanen blir assisterande tränare och Peter Kihlstedt ska fungera som manager. Thomas Holmberg fortsätter som damlagets coach.

Handbollsföreningen BK-46 informerade på onsdagen (24.2) om säsongen 2016-17. Den största nyheten är väl att herrlaget som spelar i FM-ligan nu får en regelrätt manager.

Peter Kihlstedt har ett långt förflutet i Karisklubben. Han har spelat i herrlaget och tränat såväl damlaget som herrlaget. Nuvarande säsong jobbar han ännu som tränare tillsammans med Teddy Nordling.

- Jag blir en länk mellan spelarna, tränarna och styrelsen. Jag har ju en gedigen bakgrund inom handbollen så jag är kanske mera insatt än styrelsen i hurudana spelare det dels finns tillgängliga och vilka spelare laget behöver, säger Kihlstedt.

Han konstaterar att styrelsen inte alltid lyckats med sina spelarvärvningar.

Nio spelarkontrakt klara

För säsong 2016-17 har BK-46 redan nio spelare kontrakterade till herrlaget.

- Några spelares kontrakt går ut efter den här säsongen så dem ska vi ännu prata med. Ingen spelare har meddelat att han vill lämna laget.

Peter Kihlstedt. Peter Kihlstedt, BK-46. Bild: Yle/ Bubi Asplund bk-46 (handboll),handboll,Karis,kihlstedt peter,Manager,peter kihlstedt,Raseborg

- För nästa säsong söker vi två till fyra förstärkningar till laget. Det handlar om verkliga förstärkningar med landslagsbakgrund, berättar Kihlstedt utan att i det här skedet avslöja några namn.

Teddy Nordling som alltså fortsätter som tränare för herrlaget tror att samarbetet med den nya managern kommer att fungera bra.

- Jag har ju märkt under den här säsongen att vi tänker ganska lika, säger Nordling.

Han är också säker på att samarbetet med den nya assisterande tränaren Timo Oksanen kommer att fungera.

- Oksanen har ju varit en del av tränarteamet redan nu så honom känner jag nog bra, säger Nordling.

Damlaget behöver inga förstärkningar

Thomas Holmberg ville gärna fortsätta som tränare för damlaget, eftersom han tycker att en säsong är för kort för att få särskilt mycket uträttat.

- Det grämer förstås att vi missade slutspelet i år, men jag tycker att vi egentligen inte behöver förstärka laget med nya spelare. Jag tycker alla spelare gjorde bra ifrån sig, säger Holmberg.

Han konstaterar dock att det är möjligt att laget måste skaffa sig en målvakt, eftersom två av lagets tre målvakter sannolikt kommer att lämna orten och laget.

- Det ser ut som om Johanna Terlinden åker till Tyskland för ett år och så har jag hört ryktesvägen att Matilda Evers ska börja studera i Vasa.

Thomas Holmberg. Thomas Holmberg, BK-46. Bild: Yle/ Bubi Asplund BK-46,bk-46 (handboll),handboll,holmberg thomas,Karis,Raseborg,thomas holmberg,tränare

Laget måste träna lite hårdare inför nästa säsong än man gjort hittills, säger Holmberg.

- Försvarsspelet måste vi också bli bättre på. Annars är jag som sagt ganska nöjd med vårt spel.

Ville gå ut med info redan nu

Föreningens ordförande Björn Siggberg säger att det inte alls är så ovanligt att gå ut med information om nästa säsong fast än säsongen ännu pågår.

- Vi vill också på det här sättet visa för spelare var vi står och hurdana planer vi har, säger Siggberg.

På frågan varför damlaget inte har en manager såsom herrlaget har svarar Siggberg att styrelsen jobbar för det.

- Kanske damerna får en manager om ett år. Nu jobbar Thomas Sjöström delvis med sådana saker som en manager gör i ett lag.

Siggberg säger att det lokala näringslivet stöder BK-46 på ett fint sätt.

- Aldrig har man för mycket pengar, men nu har vi faktiskt möjligheter att satsa lite mera.

 • Pysen med matte och husse hälsar i Tongåvan

  Carola och Stefan missar inte en enda Tongåva.

  Från Råbacka har det kommit hälsningar i Tongåvan i flera år. Ibland är det Hitachimannen som hälsar, en annan gång är det Pysen med matte och husse och ofta är det Steffe och Carola som hälsar.

 • Hangöbarn firade sportlov med att bygga fabriker

  Museet ordnade fabriksverkstad.

  Det inte bara stadens beslutsfattare som med pannorna i djupa veck funderar över ny industri till Hangö. Också barnen fick en chans att delta i en fabriksverkstad i museet under sportlovet.

 • Svenskspråkig service för familjer kräver i framtiden mer av myndigheterna

  En arbetsgrupp har gjort en kartläggning av svensk service.

  Vård- och landskapsreformen kommer att innebära att myndigheter noggrannare än innan måste planera servicehelheter för svenskspråkiga barn, ungdomar och familjer. Det konstaterar en kartläggning av servicen för barn och familjer på svenska i Finland. I nuläget fungerar grund- och närservicen i huvudsak bra, enligt rapporten.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland