Hoppa till huvudinnehåll

Vägrade lämna planen – stängs av i fem matcher

Roger Schmidt Bild: EPA/MARIUS BECKER Bayer 04 Leverkusen (män),EPA,fotboll,Roger Schmidt,schmidt,sport

Bayer Leverkusens tränare Roger Schmidt stängs av i fem matcher för att han vägrat lämna sidolinjen efter sin utvisning i söndagens möte med Borussia Dortmund.

Det var i den 67:e minuten i matchen mellan Bayer Leverkusen och Borussia Dortmund som domare valde att avbryta matchen. Orsaken? Leverkusens tränare Roger Schmidt vägrade lämna sidolinjen efter att han blivit utvisad.

Nu har det tyska fotbollsförbundet beslutat att Schmidt ska stängas av i fem matcher. Två av matcherna kommer att omvandlas till en villkorlig avstängning fram till 30 juni 2017.

Schmidt får inte vara i kontakt med laget och får heller inte vistas på arenan från och med 30 minuter före avspark till 30 minuter efter slutsignalen.

Enligt det tyska fotbollsförbundet har Schmidt accepterat straffet.

Sportchefen Rudi Völler får betala 10 000 euro i böter för att han gått hårt åt domaren efter utvisningen.

 • Soini: Regeringen står inte bakom Berners trafiktankar

  Minister Berners trafikutredning publicerades i torsdags.

  Sannfinländarnas ordförande, utrikesminister Timo Soini säger att Kommunikationsministeriets trafikutredning inte kommer att avancera i regeringen. Soini säger att minister Anne Berners (C) tankar om bland annat en bolagisering av trafiklederna inte har regeringens enhälliga stöd.

 • Förstärkt verklighet vinner terräng - mässorna blir 3D

  Helsingfors mässcentrum är först i världen.

  En mobilapplikation med så kallad förstärkt verkliget ska hjälpa besökare på mässor att navigera bland utställarna. Helsingfors mässcentrum tar som första i världen i bruk den nya uppfinningen.

 • På tv i dag: Herrstafett utan stjärnor

  Fourcade, Sjipulin borta från stafetten.

  Martin Fourcade och Anton Sjipulin står över herrstafetten i Anterselva. I deras frånvaro är Tyskland storfavorit. Herrar stafett kl. 16.15 Arenan och kl. 17.35 TV2

 • Sista skottet fällde Mäkäräinen – missade pallen knappt

  Ursinnigt spurtvarv räckte inte för att reparera skadan.

  Klättringen såg ut att leda hela vägen upp på prispallen. Då missade Kaisa Mäkäräinen sitt tjugonde skott i masstarten. Ett ursinnigt spurtvarv räckte inte till för att reparera skadan.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport