Hoppa till huvudinnehåll

"Jag jobbar inte för att bli omtyckt"

Ann Wahlroos-Jaakkola
VD Ann Wahlroos har en passligt hård och mjuk ledarstil Ann Wahlroos-Jaakkola Bild: Yle/Parad Media ann wahlroos-jaakkola

Hon har hållit en lägre profil än storebror Nalle Wahlroos, men har i årtionden haft chefsposter och åtagit sig styrelseuppdrag. Ann Wahlroos är idag VD för Picnic och tror på en ledarskapsstil som både är resultatinriktad och human.

– Ensam kan jag inte driva företaget. Jag måste göra allt för att de andra människorna ska vara motiverade och sträva mot samma gemensamma mål.

Även om hon medger att det i en bra ledarskapsstil bör finnas solidaritet kan hon som en business-människa aldrig svika sitt uppdrag.

– Jag jobbar inte för att vara omtyckt. Jag jobbar för att ägarnas företag ska må bättre. Visst finns det också mjukare begrepp, men de kan inte bli en företagsledares huvudmål.

Ambition och ledarskap i arv?

Ann Wahlroos kommer från en affärssläkt, hennes far var handels- och industriministeriets kanslichef Bror Wahlroos och hennes bror är finansmannen Björn Wahlroos. När hennes mamma Marita Wahlroos gick i pension åkte hon till Botswana på utvecklingsarbete.

– Eventuellt finns det nåt i uppfostran och i vår familjs värderingar som gjort att jag vill lära mig saker och är nyfiken. I alla fall har jag fått lära mig att söka svaren själv och verkligen ifrågasätta all information.

Hennes pappa var känd för att ha en nästan diktatorisk ledarstil.

– "Management by perkele" var den ledarskapsstil som min fars efterkrigstida generation ofta använde. Allt har sin tid. Kanske den fungerade då och visst måste man även idag använda den i vissa sammanhang, men inte är det en långsiktig ledarskapsstil.

Ett tungt ansvar

Ofta talas det om hur olika ledarstilar påverkar de underordnade och hur tråkigt det är när de leds fel, men sällan talas det om vad de olika stilarna innebär för själva ledaren.

– Det är ett krävande jobb att vara ansvarig för att alla ska må bra och försöka få folk att uppnå sin potential. I praktiken betyder det att jag på vanlig arbetstid är fullt sysselsatt med medarbetarna och deras arbetsuppgifter. Sen får jag sköta mina egna arbetsuppgifter på kvällar och helger.

Som ledare måste Wahlroos fatta tunga beslut om sånt som direkt påverkar andra människors liv på ett negativt sätt. Det är fusioner, samarbetsförhandlingar, omstruktureringar, uppsägningar.

– När man blir tvungen att säga upp folk kan man göra det på ett redigt och hyggligt sätt. Det är viktigt att ge människor en ”honorable exit”.

Ann Wahlroos tycker att det kunde kommuniceras mera öppet om varför företag ibland gör stora avgörande beslut och varför det resulterar i att folk måste gå. Det här skedet hastas ofta igenom på grund av tidsbrist.

– Sånt här tar jävla mycket tid och det är det som är det svåra. Om man ska beakta individer som människor så tar det helt enkelt tid.

Planera din dröm

Ann Wahlroos tror på varje individs potential och på att alla drömmar kan gå i uppfyllelse om du har viljan, lusten och är färdig att jobba hårt.

– Det finns en hel del människor som säger att de vill saker, men sen är det inte alla som är färdiga att jobba för det. Du måste faktiskt uppoffra och satsa om du vill nå högt.

Att slösa tankekraft på det vi inte rår på eller på att avundas andra är bara bortkastad energi, enligt henne. All kraft ska riktas mot drömmen.

– Det är klart att jag gjort uppoffringar för min karriär. Sen vill jag inte ägna tid åt att älta mina livsval. När jag väljer en stig så funderar jag inte vidare på vad de andra stigarna skulle ha inneburit för mig.

Efter Nio om stil, torsdagen den 25 februari 2016, kl. 21.00 i Yle Fem och på Arenan.

Läs också