Hoppa till huvudinnehåll

Testa - vilken holkfågel är du?

Fågelholk
Fågelholk Bild: Yle/ Ellen Henricson fiilis,fåglar,Holkar

Alla fåglar är olika. Dom har egna vanor, personligheter och matpreferenser. Inte helt olika vi människor alltså. Är du pigg som en blåmes, skygg som en pärluggla eller en diskret pilfink? Här är testet som ger dig svaret. Alla fåglar i testet ställer också olika krav på sitt boende. Men dom gillar alla holkar och hål av olika slag. Kanske någon av dom blir din närmsta granne ?

Är du redo? Välj ett alternativ per fråga.

Resultaten sparas anonymt i en Google Form.

Vill du veta mera om fåglarna som är med i testet kan du kolla fem fakta om fåglarna här.

Testets innehåll är producerat i samarbete med Finlands miljöcentral SYKE. Naturredaktören Juha Laaksonen från Yle Luonto , och biodiversitets och kommunikationsexperten Riku Lumiaro från SYKE har fungerat som sakkunniga.