Hoppa till huvudinnehåll

Ukraina inget spöke längre för brittiska lag

Yaya Toure (t.v.) gjorde Citys sista, Sergio Agüero lagets första mål. Yaya Toure (t.v.) och Sergio Agüero firar Citys mål i Champions League. Bild: EPA/SERGEY DOLZHENKO fotboll,Manchester City FC,Sergio Aguero,uefa champions league,yaya toure

Ingen seger i de fem senaste matcherna i Ukraina. Det var saldot för de brittiska lagen i Champions League före matchen mellan Dinamo Kiev och Manchester City.

City fick en bra start på matchen och Sergio Agüero kunde placera bollen i mål redan efter en kvarts spel. Målet var hans 22:a i Champions League.

Fem minuter före paus utökade bortalaget på sin ledning, då Raheem Sterling gav en perfekt boll till bakre stolpen, där David Silva inte hade några problem att lägga in spelredskapet.

Efter en knapp timmes spel lyckades hemmalaget äntligen med målskyttet, då Vitali Buyalskiys skott bytte riktning av City-backen Nicolas Otamendi och gick i mål bakom en chanslös Joe Hart.

Men Yaya Toures 1-3-mål i slutet av matchen såg till att Manchester-laget har en perfekt sits inför returen i Manchester om tre veckor.

Onsdagens Champions League-matcher, åttondelsfinaler:

Dynamo Kiova - Manchester C 1-3 (0-2)

PSV Eindhoven - Atl. Madrid 0-0

 • EU:s tre stora varnar för populister i Europa

  Merkel, Hollande och Renzi möttes på hangarfartyg i Neapel.

  Tyskland, Franrkike och Italien varnar för populister som anklagar Bryssel för alla problem. Ländernas ledare åt middag på hangarfartyget Garibaldi i går kväll.

 • Krav på vapenförbud på universiteten förkastades i Texas

  Professorer vill förbjuda vapen i föreläsningssalarna.

  En domare i Texas har förkastat tre professorers krav på att vapen ska förbjudas i föreläsningssalarna i den amerikanska delstaten. Enligt en ny lag får studerande med vapenlicens bära vapen på universitetsområden.

 • Skarvkolonier misstänks ha störts i Korsholm och Oravais

  NTM-centralen överväger polisanmälan.

  NTM- centralen har tagit del av ytterligare två misstänkta fall av störda skarvkolonier. Dels på Majsagrundet i Oravais och dels på Simpbådan i Korsholm. Det är ännu oklart hur många bon det gäller och orsakerna bakom.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport