Hoppa till huvudinnehåll

"Det bästa med fotboll är att få mäta sig med de allra bästa"

Tim Sparv ser fram emot nya stora matcher. Tim Sparv med kaptensarmbandet runt armen. Bild: AFP / Lehtikuva FC Midtjylland,fotboll,sports series and leagues,Tim Sparv

I en intervju med Yle Sporten berättar Tim Sparv att äventyret i Europa har gett mycket självförtroende åt FC Midtjylland som lag, trots att torsdagens förlust mot Manchester United fortfarande grämer lite.

Sparvs Midtjylland hade efter en magnifik insats hemma mot Manchester United chansen att slå ut giganten i Europa League. Men 2-1-segern hemma följdes upp av en 5-1-förlust borta och Midtjylland var därmed utslaget med det sammanlagda resultatet 6-3.

– Det är klart att det är synd att vi inte kommer upp i samma nivå som i den första matchen, säger Sparv .

– Men det går inte att älta förlusten, nästa vecka har vi viktiga matcher mot Aalborg och FC Köpenhamn.

Hur påverkar ett sånt här Europaäventyr stämningen i laget?

– Äventyret ger både lärdomar och en tro på att vi är ett bra lag. Vi slog trots allt ut Southampton. Nu måste vi bara ta med det här speltempot som vi byggt upp till kommande matcher.

Tim Sparv mot Uniteds Memphis Depay. Tim Sparv. Bild: AFP / Lehtikuva Tim Sparv

Hur var känslan att gå in på Old Trafford, var det som vilken annan match som helst?

– Det var förstås lite annorlunda med 50 eller 60 tusen på läktarna. Det var väldigt häftigt och definitivt ett minne för livet.

Blir hungern efter stora matcher bara större efter att ha spelat mot United?

– Det blir den absolut, både för mig och för laget. Det finns en hunger efter mer, och att få komma tillbaka till de finaste fotbollsarenorna. Det bästa med fotboll är att få mäta sig med de allra bästa, säger Sparv och blickar framåt.

En bra morot för oss

– Jag tror också att chansen att få komma ut i Europa igen fungerar som en bra morot för oss i ligaspelet.

Du har dragits med lite skador den senaste säsongen, hur är den fysiska formen för tillfället?

– Senare halvan av förra säsongen hade jag problem med ljumskar, mage och höft och kunde inte träna ordentligt, utan spelade mest bara matcher.

– Sen under uppehållet i januari har jag kunnat satsa mer på egen träning och rehabiliteringsövningar. Nu känns kroppen jättebra och jag kan träna på som vanligt med laget, avslutar Sparv.

Läs också

  • "Äktenskapet ett förbund mellan man och kvinna"

    Kyrkoherde Daniel Norrback tänker inte viga samkönade.

    I Österbotten anser de allra flesta prästerna att kyrkolagen ska bestå, alltså att samkönade inte ska få vigas kyrkligt. Daniel Norrback är tf kyrkoherde i Kristinestads svenska församling och säger nej till att viga homosexuella i kyrkan.

  • Varför angår dödsstraffet oss?

    Behöver vi bry oss om att det finns dödsstraff i världen?

    Författaren Lars Åke Augustsson såg sin vän Willie Trottie få en dödande injektion i Huntsville i Texas, tjugoett år efter dödsdomen för dubbelmord. Däremot blev Anthony Graves frigiven efter att ha varit dödsdömd i aderton år. Och Lars Åke var med på trädgårdsfesten när Anthony återförenades med sin familj. Brottslingar ska straffas, men dödsstraffet är ett svek mot själva livet, tycker Lars Åke Augustsson

Nyligen publicerat - Sport