Hoppa till huvudinnehåll

"Det bästa med fotboll är att få mäta sig med de allra bästa"

Tim Sparv ser fram emot nya stora matcher. Tim Sparv med kaptensarmbandet runt armen. Bild: AFP / Lehtikuva FC Midtjylland,fotboll,sports series and leagues,Tim Sparv

I en intervju med Yle Sporten berättar Tim Sparv att äventyret i Europa har gett mycket självförtroende åt FC Midtjylland som lag, trots att torsdagens förlust mot Manchester United fortfarande grämer lite.

Sparvs Midtjylland hade efter en magnifik insats hemma mot Manchester United chansen att slå ut giganten i Europa League. Men 2-1-segern hemma följdes upp av en 5-1-förlust borta och Midtjylland var därmed utslaget med det sammanlagda resultatet 6-3.

– Det är klart att det är synd att vi inte kommer upp i samma nivå som i den första matchen, säger Sparv .

– Men det går inte att älta förlusten, nästa vecka har vi viktiga matcher mot Aalborg och FC Köpenhamn.

Hur påverkar ett sånt här Europaäventyr stämningen i laget?

– Äventyret ger både lärdomar och en tro på att vi är ett bra lag. Vi slog trots allt ut Southampton. Nu måste vi bara ta med det här speltempot som vi byggt upp till kommande matcher.

Tim Sparv mot Uniteds Memphis Depay. Tim Sparv. Bild: AFP / Lehtikuva Tim Sparv

Hur var känslan att gå in på Old Trafford, var det som vilken annan match som helst?

– Det var förstås lite annorlunda med 50 eller 60 tusen på läktarna. Det var väldigt häftigt och definitivt ett minne för livet.

Blir hungern efter stora matcher bara större efter att ha spelat mot United?

– Det blir den absolut, både för mig och för laget. Det finns en hunger efter mer, och att få komma tillbaka till de finaste fotbollsarenorna. Det bästa med fotboll är att få mäta sig med de allra bästa, säger Sparv och blickar framåt.

En bra morot för oss

– Jag tror också att chansen att få komma ut i Europa igen fungerar som en bra morot för oss i ligaspelet.

Du har dragits med lite skador den senaste säsongen, hur är den fysiska formen för tillfället?

– Senare halvan av förra säsongen hade jag problem med ljumskar, mage och höft och kunde inte träna ordentligt, utan spelade mest bara matcher.

– Sen under uppehållet i januari har jag kunnat satsa mer på egen träning och rehabiliteringsövningar. Nu känns kroppen jättebra och jag kan träna på som vanligt med laget, avslutar Sparv.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport

 • Lyyski förlänger: "Det är fantastiskt att spela fotboll i IFK"

  Lagkaptenen fortsätter i ligan för IFK Mariehamn också 2017.

  IFK Mariehamn har en spännande avslutning på ligasäsongen 2016 att se fram emot, men på Åland blickar man redan mot nästa säsong. Lagkapten Jani Lyyski är klubbens sjätte kontraktsspelare för säsongen 2017.

 • Världsmästaren för dyr - Pihlström letar ny klubb

  Anfallaren Antti Pihlström för dyr för HC Fribourg-Gottéron

  Yttern Antti Pihlström får se sig omkring efter en ny klubb. Den 31-årige landslagsveteranen tvingas lämna sin schweiziska klubb HC Fribourg-Gottéron efter bara sex matcher.

 • Jets inledde träningsmatcherna utan Patrik Laine

  Winnipeg föll i första träningsmatchen med 0-3 mot Calgary.

  När Winnipeg Jets spelar sin två första träningsmatcher inför NHL-säsongen 2016-2017 lyser lagets superlöfte Patrik Laine med sin frånvaro. Nu verkar fredagen kunna vara dagen när supertalangen debuterar.

 • Granskningen hårdnar - grenförbunden nu under lupp

  Undervisnings- och kulturministeriet följer upp pengarna.

  Undervisnings- och kulturministeriet har intensifierat granskningen av grenförbund som åtnjuter stora statliga stöd. Bland annat gymnastikförbundet har fått betala tillbaka stora understödsbelopp.