Hoppa till huvudinnehåll

Full fart i Muminvärlden - Lilla My utmanar alla sportlovsfirare

Lilla My, Ann-Karin Koskinen
Lilla My och Muminvärldens informatör Ann-Karin Koskinen. Lilla My, Ann-Karin Koskinen Bild: Yle / Peter Karlberg lilla my

Slutet av februari och ett öppet Muminvärlden klingar kanske lite konstigt i örat, men den pågående sportlovsveckan är viktig för anläggningen i Nådendal.

- Precis och som tur är har vi haft bra väder, vilket kanske är det viktigaste av allt. Och förstås har ju alla i Muminfamiljen vaknat upp igen, säger Muminvärldens informatör Ann-Karin Koskinen.

Många från regionen passar på att ta familjen till Muminvärlden den här veckan. Dessutom har man väldigt många internationella gäster. Inte minst från Asien.

- Väldigt många japaner har besökt oss, bland annat har en Mumin fan club besökt oss och vi har faktiskt japanska gäster här varje dag.

Vet turisterna, inte minst japanerna exakt var de är, eller vet de bara att de är i Muminvärlden?

- (Skratt) Jag hoppas det och jag tror det, för Finland är väldigt känt i Japan. Och lilla Nådendal är ju känt för Muminvärlden och Spa-hotellet.

Hur kommer det sig att Mumin är en så odödlig hit i hela världen, vad tror du är hemligheten?

- Jag tror att de lever vidare för evigt. Tove Janssons berättelser har en så stadig grund med så kloka och djupa ord. Det är inte bara trams, utan det handlar om riktiga budskap.

Lilla My passar på att utmana alla barn som har sportlov.

- Kom gärna hit så kan vi ha en rolig dag i pulkabacken. Jag kan tävla mot er och jag är helt säker på att jag kommer att vinna mot er alla. Kom bara och prova!


Öppna Instagram-inlägget