Hoppa till huvudinnehåll

Hasse Brontén gör hörförståelsen i finlandssvenska

Hur gick det då den svenska ståuppkomikern Hasse Brontén tog sig an den finlandssvenska hörförståelsen? Se videon!

Efter att vi publicerade vår hörförståelse i finlandssvenska ringde Radio X3M:s morgonprogram, Succémorgon, upp den svenska ståuppkomikern Hasse Brontén för att se om han skulle få bära studentmössan med stolthet. Hasse är inte direkt en främling i Svenskfinland och hade därmed lite försprång till skillnad från majoriteten rikssvenskar som gjorde provet. Ändå var han ordentligt konfunderad över våra fina finlandssvenska fraser. Kolla in videon för att se hur Hasse klarade sig!

Stand up-komikern Hasse Brontén.
Hasse Brontén. Stand up-komikern Hasse Brontén. Bild: Hasse Brontén brontén

Mer från programmet