Hoppa till huvudinnehåll

Kapprustningen igång i NHL – Chicago storköpare

Andrew Ladd är tillbaka i Chicagodressen. Andrew Ladd Bild: Kamil Krzaczynski / EPA / All Over Press Andrew Ladd

Chicago Blackhawks var ute i god tid inför transferfönstrets stängande i slutet av februari. Under de senaste dagarna har de regerande mästarna plötsligt förstärkt truppen med fyra storprofiler.

Det visar att Blackhawks nu tänker storsatsa på slutspelen även i år. Trots imponerande spel i grundserien väljer Stan Bowman och resten av bakgrundstrupperna att man inte tänker lämna någonting till slumpen.

Här är spelarna som nu är klara för Chicago:

Andrew Ladd

Den tidigare Chicagoforwarden, som efteråt gjort karriär som kapten för Winnipeg Jets är igen klar för retur till ”dårhuset”. Ladd vann Stanley Cup med Chicago år 2010 – efter att Chicago skickade Tuomo Ruutu till Carolina i utbyte för forwardens tjänster.

Också Matt Fraser och Jay Harrison går över till de regerande mästarna för Chicagos första val i Draften 2016 och ett möjligt val i Draften 2018, beroende på Chicagos framgångar i Stanley Cup-slutspelet 2016. Ladd har stått för 17+17 under den pågående säsongen.

Christian Ehrhoff

Den rutinerade offensiva backen går över från Los Angeles Kings. Till Los Angeles återvänder för sin del den ännu mer rutinerade försvarsbjässen Rob Scuderi, som tidigare lyft Stanley Cup-bucklan med Kings år 2012.

Bägge veteraner har haft det svårt i sina klubbar och får nu chansen att visa framfötterna under vårspurten. Ehrhoff har noterats för två mål och tio assists i Los Angeles under den pågående säsongen.

Tomas Fleischmann och Dale Weise

Profilspelarna från Montreal går över i utbyte för den unge forwarden Philip Danault och ett val i den andra rundan av Draften 2018.

Tjecken Fleischmann är bäst känd för sina insatser för Florida Panthers, där han ännu för fyra år sedan stod för 27+34. 31-åringen har ännu en massiv potential i offensiven, medan Dale Weise står för en mer rivig roll i de lägre kedjorna.

Weise har som bäst noterats för 29 poäng under en NHL-säsong, men har under den pågående säsongen redan stått för personbästa 14 fullträffar. Bjässen har också fått axla ansvar i numerärt underläge, vilket förväntas fortsätta också i Chicago.

Enligt spekulationer var det den goda pågående säsongen som tvingade Canadiens att trejda bort Weise. forwarden är en självutnämnd Canadiensfan men har tjänat endast en miljon dollar per säsong under sitt nuvarande kontrakt – som löper ut i sommar.

Transferfönstret i NHL stängs den 29 februari. Man kan följa med de senaste övergångarna på ligans hemsida här!

 • Infektionsläkare: Ingen avancerad kirurgi utan effektiv antibiotika

  Något måste göras annars är vi på väg tillbaka i tiden.

  Överanvändningen av antibiotika är ett problem inte bara inom livsmedelsindustrin, utan framför allt inom sjukvården, säger infektionsläkaren Peter Klemets. Vi använder för mycket och för bredspektrig antibiotika enligt Klemets. Om inget görs kan man i framtiden inte utföra avancerad kirurgi eller behandla leukemi, varnar Klemets för.

 • Nästan alla anställda vid HNS tog influensavaccinet

  Vaccinationstäckningen har ökat snabbt de senaste åren.

  Så gott som alla läkare vid Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt har låtit vaccinera sig i vinter. HNS vill undvika att patienter smittas genom att se till att största delen av de anställda låter vaccinera sig.

Läs också

 • IS-appar: Barn ska räkna stormgevär

  Tyskland varnar för propaganda riktad till barn.

  I Tyskland varnar barnskyddsorganisationer för att islamister har börjat använda sig av olika dator- och telefonappar för att indoktrinera barn. Apparna som ska få barnen att lära sig bokstäver och siffror är samtidigt reklam och propaganda för terrororganisationen Islamiska staten.

 • Frihet är att vara oälskad

  Ida Henrikson träffar författaren Tone Schunnesson.

  I veckans avsnitt av bokpodden Hietanen & Henrikson har Henrikson läst om droger, framgångsförakt och marxism i Tone Schunnessons roman Tripprapporter och träffat författaren i Stockholm.

Nyligen publicerat - Sport