Hoppa till huvudinnehåll

Melodifestivalens vinnarfavorit tävlar i Gävle

Molly Sandén.
Molly Sandén tävlar för tredje gången i Melodifestivalen. Molly Sandén. Bild: SVT / Janne Danielsson melodifestivalen 2016,Molly Sandén,Melodifestivalen

Molly Sandén är spelbolagens vinnarfavorit redan innan någon har sett henne uppträda på Melodifestivalens scen. Mot henne tävlar bland annat tidigare vinnaren Martin Stenmarck.

I den fjärde och sista deltävlingen tävlar många stora namn som redan tidigare setts i sammanhanget.

Martin Stenmarck vann Melodifestivalen redan 2005 med låten Las Vegas. Han återvände till tävlingen 2014 men tog sig då bara till Andra chansen. På lördag kväll får vi se hur långt det bär för Du tar mig tillbaks.

Linda Bengtzing är med för sjätte gången på elva år. Trots att hennes låt har den engelska titeln Killer Girl är hon sin stil trogen och sjunger på svenska.

Också det glada gänget Panetoz är en bekant syn på Melodifestivalens scen. År 2014 kom de på nionde plats i finalen med låten Efter solsken. Håll om mig hårt är en typisk energisk Panetozlåt.

Dolly Style med sina färgranna hår var många barns favorit i fjol då de tävlade med Hello Hi. Två av medlemmarna har byts ut sedan dess. Rollercoaster är skriven av Thomas G:son och Peter Boström som också skrev Loreens vinnarlåt Euphoria.

Hårdrockbandet Eclipse deltar för första gången i Melodifestivalen, men har spelat tillsammans sedan år 1999. Runaways är energisk, melodiös rocklåt.

Vadslagningsbyråerna tror stenhårt att vinnaren av årets tävling finns bland de tävlande i den fjärde deltävlingen. Molly Sandén och Frans har redan innan de framfört sina låtar stor press på sig.

Frans Jeppsson Wall fick sitt genombrott när han som 7 år gammal sjöng Who's da Man till Zlatan Ibrahimovics ära. Melodifestvallåten If I Were Sorry har han själv varit med och skrivt.

Sist ut är Molly Sandén. Låten Youniverse har hon skrivit tillsammans med sin pojkvän Danny Saucedo och John Alexis. Molly har tidigare tävlat i Melodifestivalen 2009 och 2012.

Programledare för tävlingen i Gävle är Gina Dirawi och Sarah Dawn Finer. Jon Henrik Fjällgren som kom på andra plats ifjol uppträder i mellanakten.

Melodifestivalens fjärde deltävling sänds på Yle Fem klockan 21.00 den 27 februari.

Läs också

Nyligen publicerat - Eurovision