Hoppa till huvudinnehåll

”Om alla spelade på min nivå” – Ronaldo kritisk efter derbyförlust

Cristiano Ronaldo öste in mål mot Schalke04. Bild: EPA/EmilioNaranjo/AllOverPress cristiano ronaldo,fotboll,real madrid,ronaldo,sport

Atletico Madrid är kungar i den spanska huvudstaden. Åtminstone på basen av lördagens derby där man besegrade Real Madrid med 1–0.

Zinedine Zidane gjorde på lördagen sitt första derby som tränare för storklubben Real Madrid. En match som han säkert snabbt vill glömma.

Atletico vann matchen med 1–0 efter att Antoine Griezmann gjort matchens enda mål i början av den andra halvleken.

På grund av förlusten tappade Real Madrid nu mark till Barcelona och Atletico i toppen av tabellen. Efter matchen var Real storstjärna Cristiano Ronaldo kritisk till lagets insats.

– Om alla spelade på min nivå så skulle vi vara etta. Varje år menar medierna att jag är dålig men siffror och statistik ljuger inte.

– Jag vill inte nervärdera någon lagkamrat men då de inte är de bästa är det svårt att vinna, säger Ronaldo enligt tidningen Marca.

Real tvingades spela matchen utan både Gareth Bale och Marcelo. Karim Benzema var tillbaka efter sin skada men är inte helt i form.

 • Sverige har nu 10 miljoner invånare

  Befolkningsökningen accelererar både i Sverige och Finland.

  Sveriges befolkning nådde 10 miljoner invånare på fredag morgon klockan 07.46 svensk tid eller 8.46 finsk tid. Det är tillsvidare omöjligt att säga exakt vem som blev den tio miljonte invånaren, om det var en nyfödd eller en invandrare.

 • Flickiskvarteret tar form

  Kvarteret med över 100 lägenheter ska stå klart till jul.

  Sakta men säkert reser sig det första höghuset med sex våningar vid det så kallade Flickiskvarteret i Vasa. Det kommer att ligga på Biblioteksgatan bakom det gamla flicklyceet och stå klart till julen.

 • Bilskattereformen: Trafis räknare får hård kritik

  Tolkar bilskatten på ett annorlunda sätt.

  Trafiksäkerhetsverket Live-räknare för de årliga kostnaderna för bilägare har väckt kritik sedan den publicerades i samband med att Kommunikationsministeriets planer på en trafikreform presenterades i går. Trafi har beskyllts för att ge sken av att det nuvarande systemet är dyrare för bilägare än den föreslagna modellen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport