Hoppa till huvudinnehåll

Polisen vill ha fler tips kring rånförsöket i torsdags

Polisen utreder brottsplatsen.
Polisen utreder brottsplatsen. Bild: Lehtikuva / Vesa Moilanen Värdetransportsrån,Värdetransport,värdetransportrån i salo,Polis

Centralkriminalpolisen vill gärna att personer som vet något om det rånförsök som skedde på Åbo motorväg i torsdags kontaktar dem.

Rånförsöket skedde mitt på motorvägen vid Suomusjärvi i Salo på torsdagsmorgonen och polisen har inte gripit några misstänkta.

- Något tips som skulle leda till ett genombrott har vi inte tillsvidare fått in, säger överkommissarie Heikki Topi-Hulmi vid Centralkriminalpolisen till Yle Uutiset.

Gärningsmännen övergav efter rånförsöket sina skåpbilar på en parkeringsplats utanför Teboils servicestation i Kivihovi. Pakeringsplatsen har inte kameraövervakning. Gärningsmännen fortsatte sedan sin resa i andra bilar.

Det är speciellt händelserna på servicestationen som polisen gärna hör mera om. Servicestationen ligger kring en kilometer från brottsplatsen.

Polisen vet inte hur de bilar ser ut som rånarna fortsatte sin resa i.

Sannolikt sex stycken

Polisen vet inte heller exakt hurdana vapen som användes vid rånförsöket. Gärningsmännen avfyrade skott mot värdetransportbilen i samband med rånförsöket.

- Vi har inte fått tag på några vapen. Vi utför en teknisk utredning av patronerna och hylsorna. De har sannolikt haft sprängmedel med sig men det utreds också.

Polisen ser det som sannolikt att gärningsmännen var sex till antalet.

- Två av dem pratade finska men vi känner inte till de övrigas nationalitet.

Alla observationer kan meddelas till polisen på nummer 040 371 3177 eller per e-post till tku.krp@poliisi.fi