Hoppa till huvudinnehåll

Showlah mästare i jämn sprintkamp: "Jag är verkligen glad"

Jasmin Showlah. Jasmin Showlah och Jonna Berghem Bild: Lehtikuva Berghem,friidrott,jasmin showlah,jonna berghem,showlah,sport

Jasmin Showlah och Jonna Berghem löpte båda på 7,46 på damernas 60 meter i FM. Till slut var det Showlah som dömdes som segrare.

I Hanna-Maari Latvalas frånvaro var det vidöppet vem som skulle springa hem guldet på 60 meter. Och finalen blev precis som jämn som man kunde förvänta sig.

Spänningen var påtaglig och Jasmin Showlah tilldömdes ett gult kort vid det första startförsöket. I det andra kom man iväg och det blev en ytterst jämn tävling.

Jasmin Showlah, Jonna Berghem och Anniina Kortetmaa var alla tre sida vid sida då man korsade mållinjen. Målfoto fick avgöra och där dömdes Showlah till mästarinna.

– Det var spännande att vänta på resultatet, nästan mer än själva tävlingen. Jag är verkligen glad och jag gick in för att vinna, säger hon till Yle Sporten.

Hangö IK:s Jonna Berghem som hade stora skadeproblem förra året dömdes som tvåa på samma tid. Anniina Kortetmaa tog bronset, en hundradel efter Showlah och Berghem.

På herrarnas 60 meter gick guldet för tredje gången i karriären till Ville Myllymäki. Myllymäki vann med fyra hundradelar före Otto Ahlfors.

Samtliga resultat från FM i Tammerfors hittar ni här.

Resultat:

Damer:

1. Jasmin Showlah HIFK 7,46 SB
2. Jonna Berghem HangöIK 7,46
3. Anniina Kortetmaa KannU 7,47
4. Milja Thureson TurTo 7,48
5. Maria Räsänen KuopRei 7,50
6. Aino Pulkkinen ÄänekU 7,66
7. Netta Myllynen SavonlRie 7,72 PB
8. Milla Heiskanen IisVi 7,77

Herrar:

1. Ville Myllymäki KanksLei 6,74 SB
2. Otto Ahlfors IkaalU 6,80 SB
3. Samuli Samuelsson IkaalU 6,84
4. Aleksi Ala-Prinkkilä KauhajKa 6,94 SB
5. Heikki Nieminen JanJa 6,98
6. Jonathan Brace EsboIF 7,01
7. Kasperi Pöntinen LahdA 7,02
8. Aleksi Tuononen ÄhtU 7,04

 • Marthaförbundet vill inspirera Karlebyfamiljernas matvardag

  Projektet Tack för maten! Vill locka barn att prova ny mat.

  Barnfamiljernas vardagsmeny består ofta av ungefär fem återkommande rätter. Det här vill Marthaförbundet ändra på. På torsdagen bjöd man in till en inspirationskväll i Hållhagens skola i Karleby.

 • Med blicken stadigt fäst på Youtube

  På lördag är det fest i Borgå för alla som gillar Youtube.

  På lördag är det fest i Borgå för alla unga som gillar att följa med kända profiler på Youtube. Många inhemska youtuber är då på plats i Konstfabriken.

 • Riksdagen röstar om Anne Berners förtroende

  Omröstningen sker på initiativ av socialdemokraterna.

  Riksdagen röstar i dag om förtroendet för kommunikationsminister Anne Berner från Centern. Omröstningen sker på initiativ av socialdemokraterna efter att riksdagen diskuterat Berners agerande i frågan om statsbolaget Finavias förlustbringande derivataffärer.

Läs också

 • En signalflagga på toppen av kroppen

  Kort, långt eller inget alls - håret berättar vem du är.

  Vår identitet är något vi ständigt skapar, presenterar, visar för världen. I den processen spelar håret en viktig roll. När vi klipper, fönar, fuskar och färgar formar vi också vår identitet. Försöker få håret att berätta vem vi är – eller vill vara.

 • Dyrt barnskydd privatiseras i snabb takt

  Privata aktörer får starkare grepp om marknad.

  De privata aktörernas roll har vuxit så det knakar inom barnskyddet och de flesta anstalter drivs i dag av företag. Än så länge har myndigheterna beslutanderätt i de viktigaste frågorna, så som omhändertagning.

 • De vackraste klänningarna på Oscarsgalan 2016 - hur blir det i år?

  En tillbakablick och en prognos för årets festmode.

  Att gå på den klassiska och arketypiska röda mattan, symboliserar att gå på berömmelsens och glamourens smala väg. Det är få som får spegla sig i stjärnglansen och publikens blick kan vara både smekande och dömande. Vi tar en titt på de vackraste kreationerna i fjol och spår årets trender.

Nyligen publicerat - Sport