Hoppa till huvudinnehåll

Showlah mästare i jämn sprintkamp: "Jag är verkligen glad"

Jasmin Showlah och Jonna Berghem
Jasmin Showlah. Jasmin Showlah och Jonna Berghem Bild: Lehtikuva jonna berghem,friidrott,Berghem

Jasmin Showlah och Jonna Berghem löpte båda på 7,46 på damernas 60 meter i FM. Till slut var det Showlah som dömdes som segrare.

I Hanna-Maari Latvalas frånvaro var det vidöppet vem som skulle springa hem guldet på 60 meter. Och finalen blev precis som jämn som man kunde förvänta sig.

Spänningen var påtaglig och Jasmin Showlah tilldömdes ett gult kort vid det första startförsöket. I det andra kom man iväg och det blev en ytterst jämn tävling.

Jasmin Showlah, Jonna Berghem och Anniina Kortetmaa var alla tre sida vid sida då man korsade mållinjen. Målfoto fick avgöra och där dömdes Showlah till mästarinna.

– Det var spännande att vänta på resultatet, nästan mer än själva tävlingen. Jag är verkligen glad och jag gick in för att vinna, säger hon till Yle Sporten.

Hangö IK:s Jonna Berghem som hade stora skadeproblem förra året dömdes som tvåa på samma tid. Anniina Kortetmaa tog bronset, en hundradel efter Showlah och Berghem.

På herrarnas 60 meter gick guldet för tredje gången i karriären till Ville Myllymäki. Myllymäki vann med fyra hundradelar före Otto Ahlfors.

Samtliga resultat från FM i Tammerfors hittar ni här.

Resultat:

Damer:

1. Jasmin Showlah HIFK 7,46 SB
2. Jonna Berghem HangöIK 7,46
3. Anniina Kortetmaa KannU 7,47
4. Milja Thureson TurTo 7,48
5. Maria Räsänen KuopRei 7,50
6. Aino Pulkkinen ÄänekU 7,66
7. Netta Myllynen SavonlRie 7,72 PB
8. Milla Heiskanen IisVi 7,77

Herrar:

1. Ville Myllymäki KanksLei 6,74 SB
2. Otto Ahlfors IkaalU 6,80 SB
3. Samuli Samuelsson IkaalU 6,84
4. Aleksi Ala-Prinkkilä KauhajKa 6,94 SB
5. Heikki Nieminen JanJa 6,98
6. Jonathan Brace EsboIF 7,01
7. Kasperi Pöntinen LahdA 7,02
8. Aleksi Tuononen ÄhtU 7,04

Läs också

Nyligen publicerat - Sport

 • Förbundspennan: Rastis – mer än en lekledarutbildning

  Vill öka mängden fysisk aktivitet under rasterna.

  Det vanligaste svaret, då jag frågar eleverna om vad de har för förväntningar på en Rastis-utbildningen, är att de skall få lära sig nya och olika lekar. Men Rastis är så mycket mera än det.

 • VPS tappar sin lagkapten – Lampi avslutar karriären

  "Det här var inget plötsligt beslut".

  Veli Lampi väljer att avsluta karriären efter den här säsongen. 33-åringen har spelat för klubben de två senaste säsongerna och har tidigare varit proffs i bland annat Schweiz och Holland.

 • Internt slagsmål i Bulls – kan betyda mera speltid för Markkanen

  Det kokar i Chicago Bulls trupp dagen innan säsongsstarten.

  Det hettade rejält till på Chicago Bulls träningar i tisdags, mitt under lagets förberedelser inför den stundande NBA-säsongen. Lauri Markkanens lagkamrater Nikola Mirotic och Bobby Portis rök ihop med varandra med följden att den förstnämnde togs in på sjukhus.

 • Matias Strandvall: "Mitt mål är inte att nå OS"

  Flytten till Vasa gav förbättrade träningsförhållanden.

  Cirkeln har slutit sig för skidåkaren Matias Strandvall. Han har återvänt till sina rötter i Vasa och Vörå och har fullt fokus på att ta revansch för OS-missen 2014. Men målet är inte att bara nå OS.

 • Anna Signeul: Finlands potential är enorm

  Damlandslagets nya chefstränare tror på Finland.

  Hon anser att Finland borde ha spelat EM i somras. Hon vet att fotbollsfolket förväntar sig att Finland snart igen skall nå en slutturnering. Hon ser inga orsaker varför det inte skulle ske redan i VM 2019. Hon är Anna Signeul, Finlands nya chefstränare – och hon vill att Finlands damer skall nå sin fulla potential.

 • Tänak tar Hänninens plats i Toyota

  Latvala och Lappi får sällskap av esten Ott Tänak.

  Den estniske föraren Ott Tänak kör för Toyota i rally-VM nästa säsong, meddelar stallet. Den 30-årige Tänak flyttar till Toytoa från Ford M-Sport. Tänaks övergång innebär att Juho Hänninen inte fortsätter i stallet nästa år.

 • Filppulas märkligaste NHL-mål någonsin?

  Ibland kan det löna sig att förlora tekningar.

  Philadelphia Flyers anfallare Valtteri Filppula gjorde sitt fjärde mål för säsongen och har nu nätat tre matcher i rad. Den senaste fullträffen i onsdagens 5–1 segermatch mot Florida Panthers var minst sagt märklig.