Hoppa till huvudinnehåll

Showlah mästare i jämn sprintkamp: "Jag är verkligen glad"

Jasmin Showlah och Jonna Berghem
Jasmin Showlah. Jasmin Showlah och Jonna Berghem Bild: Lehtikuva Berghem,friidrott,jasmin showlah,jonna berghem,showlah,sport

Jasmin Showlah och Jonna Berghem löpte båda på 7,46 på damernas 60 meter i FM. Till slut var det Showlah som dömdes som segrare.

I Hanna-Maari Latvalas frånvaro var det vidöppet vem som skulle springa hem guldet på 60 meter. Och finalen blev precis som jämn som man kunde förvänta sig.

Spänningen var påtaglig och Jasmin Showlah tilldömdes ett gult kort vid det första startförsöket. I det andra kom man iväg och det blev en ytterst jämn tävling.

Jasmin Showlah, Jonna Berghem och Anniina Kortetmaa var alla tre sida vid sida då man korsade mållinjen. Målfoto fick avgöra och där dömdes Showlah till mästarinna.

– Det var spännande att vänta på resultatet, nästan mer än själva tävlingen. Jag är verkligen glad och jag gick in för att vinna, säger hon till Yle Sporten.

Hangö IK:s Jonna Berghem som hade stora skadeproblem förra året dömdes som tvåa på samma tid. Anniina Kortetmaa tog bronset, en hundradel efter Showlah och Berghem.

På herrarnas 60 meter gick guldet för tredje gången i karriären till Ville Myllymäki. Myllymäki vann med fyra hundradelar före Otto Ahlfors.

Samtliga resultat från FM i Tammerfors hittar ni här.

Resultat:

Damer:

1. Jasmin Showlah HIFK 7,46 SB
2. Jonna Berghem HangöIK 7,46
3. Anniina Kortetmaa KannU 7,47
4. Milja Thureson TurTo 7,48
5. Maria Räsänen KuopRei 7,50
6. Aino Pulkkinen ÄänekU 7,66
7. Netta Myllynen SavonlRie 7,72 PB
8. Milla Heiskanen IisVi 7,77

Herrar:

1. Ville Myllymäki KanksLei 6,74 SB
2. Otto Ahlfors IkaalU 6,80 SB
3. Samuli Samuelsson IkaalU 6,84
4. Aleksi Ala-Prinkkilä KauhajKa 6,94 SB
5. Heikki Nieminen JanJa 6,98
6. Jonathan Brace EsboIF 7,01
7. Kasperi Pöntinen LahdA 7,02
8. Aleksi Tuononen ÄhtU 7,04

Läs också

Nyligen publicerat - Sport