Hoppa till huvudinnehåll

Succé för Amirkhani i London – tredje raka segern

Makwan Amirkhani firar sin seger i UFC-debuten i Stockholm, januari 2015 Bild: EPA / All Over Press amirkhani,makwan amirkhani

Det krävdes domarröster för att avgöra matchen mellan Makwan Amirkhani och Mike Wilkinson. Där var det ändå inget snack om saken och ”Mr Finland” tog sin tredje raka seger i UFC.

I sina två första matcher hade Makwan Amirkhani avgjort redan i ett tidigt skede. Andy Ogle besegrade han efter blott åtta sekunder medan Masio Fullen stod emot i 90 sekunder.

Britten Mike Wilkinson var en svårare nöt att knäcka.

I den första ronden fick ”Mr Finland” ner Wilkinson på mattan tidigt men kunde inte avgöra matchen. I den andra ronden bjöd Wilkinson upp till bättre kamp men det var ändå fördel Amirkhani.

I den sista ronden skedde en scenförändring där Wilkinson till stora delar var den aktivare och Amirkhani fick ställa in sig på försvar.

Efter den tredje ronden var det domarna som fick fälla avgörandet. Tre eniga domare utsåg Makwan Amirkhani till segrare med rösterna 29–28, 30–27 och 29–28.

– Mike är en tuff motståndare och jag visste att det skulle bli en bra match. Jag kom hit för att bjuda på en stor show och jag tillägnar den här segern till Ville som inte längre finns med oss, sa Amirkhani efter segern.

 • Yle Vega äntrar etern den 1 september

  Förnyelsen har gjorts i tät dialog med publiken.

  Premiären för den förnyade kanalen har föregåtts av ett digert utvecklingsarbete där ledstjärnan varit att stärka kanalens grepp om samhälls-, aktualitets- och nyhetsbevakningen. Det här görs bland annat genom att gå över till en kanalform som ger bättre möjlighet att reagera då det händer.

 • Motorcyklist skadades i kollision med skåpbil i Lojo

  Skåpbilsförare misstänks för förvållande av trafiksäkerheten

  En motorcyklist skadades då han kolliderade med en skåpbil på väg 110 i Lojo. Skåpbilen svängde till vänster och hamnade på den mötande körbanan framför motorcykeln.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport

 • Lojobon Janina Kvarnström vann FM-guld

  FM-medaljen är den första i 16-åringens karriär.

  Sjundeåföreningen Siuntion Urheiluratsastajats Janina Kvarnström vann FM-guld i juniorklassen i banhoppning i går (28.8). FM-medaljen är den första i Lojobons karriär.

 • US Open börjar – Kontinen tiondeseedad

  Henri Kontinen spelar tillsammans med John Peers.

  Årets sista Grand Slam-turnering i tennis kör igång i New York på måndagen. Henri Kontinen är tillsammans med John Peers seedad tionde i dubbelturneringen.