Hoppa till huvudinnehåll

Aregawi fast för dopning – riskerar lång avstängning

Abeba Aregawi springer för Sverige i EM.
Abeba Aregawi springer för Sverige i EM. Bild: 2014. EPA/STEFFEN SCHMIDT abeba aregawi

Den svenska friidrottsstjärnan Abeba Aregawi har testat positivt för en förbjuden substans meddelar det svenska friidrottsförbundet.

– Det är med bestörtning och med extrem besvikelse vi tvingas lämna detta besked, säger generalsekreteraren Stefan Olsson.

Sedan Aregawi blev svensk medborgare 2012 har hon varit en av landets största friidrottsstjärnor. Hon har bland annat vunnit VM-guld på 1500 meter både inom- och utomhus.

Aregawi har enligt det svenska friidrottsförbundet gått med på en avstängning tillsvidare. Hon har begärt att få en analys av b-provet.

Tidigare i veckan kom det fram att hon enligt Expressen hade ljugit för migrationsverket och nu lägger dopningsmisstankarna ett även mörkare moln över Sveriges största OS-hopp.

Hoppa över Twitterpostning

 • Polisen bekräftar: Kyl-frys bakom branden i London

  Isoleringsmaterialet klarade inte säkerhetstesterna.

  Polisen i London uppger att den förödande branden i höghuset Grenfell Tower i västra London fick sin början i en kombinerad kyl och frys i en av lägenheterna.

 • Neziri behöver lugn och ro: "Ut i skogen och kasta kottar"

  Skador har stört rytmen och tärt på självförtroendet.

  Häcklöparen Nooralotta Neziri har varit på allas läppar efter en problematisk inledning på säsongen. Beslutet att stå över lag-EM är helt rätt i det här läget, anser Yle Sportens panel i Slaget efter tolv, som diskuterade sommarens viktigaste friidrottshändelser.

 • Vändningen: Messis fängelsestraff kan bli böter

  Vill betala 400 euro per dag.

  Lionel Messi kan få sitt fängelsestraff på 21 månader omvandlat till böter. Åklagare i Barcelona ställer sig positiva till det här förslaget, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport