Hoppa till huvudinnehåll

Aregawi fast för dopning – riskerar lång avstängning

Abeba Aregawi springer för Sverige i EM. Bild: 2014. EPA/STEFFEN SCHMIDT abeba aregawi,aregawi

Den svenska friidrottsstjärnan Abeba Aregawi har testat positivt för en förbjuden substans meddelar det svenska friidrottsförbundet.

– Det är med bestörtning och med extrem besvikelse vi tvingas lämna detta besked, säger generalsekreteraren Stefan Olsson.

Sedan Aregawi blev svensk medborgare 2012 har hon varit en av landets största friidrottsstjärnor. Hon har bland annat vunnit VM-guld på 1500 meter både inom- och utomhus.

Aregawi har enligt det svenska friidrottsförbundet gått med på en avstängning tillsvidare. Hon har begärt att få en analys av b-provet.

Tidigare i veckan kom det fram att hon enligt Expressen hade ljugit för migrationsverket och nu lägger dopningsmisstankarna ett även mörkare moln över Sveriges största OS-hopp.

 • Yle Fem och Yle Teema kan dela kanal redan i påsk

  Yles vd Lauri Kivinen berättade om planerna i dag.

  Planerna på att Yle Fem och Yle Teema ska dela kanalplats kan bli verklighet i vår. Yles vd Lauri Kivinen uppger att utväderingen av planerna har slutförts.

 • Framtiden för språkbadsutbildning i Vasa diskuteras

  All annan språkutbildning flyttar från Vasa till Jyväskylä.

  I onsdags bekräftades att språkvetenskaperna flyttas från Vasa universitet till Jyväskylä universitet. Framtiden för språkbadsutbildningen ska nu diskuteras och rektorerna är positiva till en fortsättning i Vasa.

 • Gamla homosexbrott avskrivs i Storbritannien

  Gäller brott som numera inte längre definieras som brott.

  Storbritannien benådar tusentals homo- och bisexuella män som dömts för brott som numera inte längre definieras som brott.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport

 • Helenius och Sauerland lägger ner stridsyxan

  Slutgrälat i rätten mellan boxaren och hans tidigare stall.

  Nu är det slutgrälat i rätten mellan Robert Helenius och Team Sauerland. Tungviktsboxaren och hans tidigare stall siktar nu in sig på två gemensamma matcher under 2017.

 • Historisk bottennotering för Finlands herrar

  Föll utanför top 100 på Fifa-rankingen i oktober.

  Finlands herrlandslag i fotboll har fått ett kvitto på den misär man för tillfället befinner sig i. Efter två förlorade VM-kvalmatcher i oktober har Finland halkat ner på en 101:a plats på det internationella fotbollsförbundet Fifa:s världsranking.

 • Selänne hyllar Laine på twitter: "Ny sheriff i staden"

  Teemu Selänne gjorde 76 mål under sin första NHL-säsong.

  Ingen i Winnipeg kommer någonsin att glömma Teemu Selännes första NHL-säsong, när det finska stjärnskottet gjorde 76 mål. Men enligt "The Finnish Flash" själv har staden nu fått en ny sheriff i Patrik Laine.

 • Laine: "Underbart att göra tre mål"

  Nöjd Patrik Laine kommenterade duellen med Matthews.

  Fem poäng på fyra matcher och karriärens första hattrick: den 18-årige Patrik Laine har fått en fantastisk start på karriären i NHL. Det här är världens bästa serie och det var mäktigt att göra tre fullträffar, sade Laine själv efter 5-4 segern mot Toronto.