Hoppa till huvudinnehåll

Aregawi fast för dopning – riskerar lång avstängning

Abeba Aregawi springer för Sverige i EM. Bild: 2014. EPA/STEFFEN SCHMIDT abeba aregawi,aregawi

Den svenska friidrottsstjärnan Abeba Aregawi har testat positivt för en förbjuden substans meddelar det svenska friidrottsförbundet.

– Det är med bestörtning och med extrem besvikelse vi tvingas lämna detta besked, säger generalsekreteraren Stefan Olsson.

Sedan Aregawi blev svensk medborgare 2012 har hon varit en av landets största friidrottsstjärnor. Hon har bland annat vunnit VM-guld på 1500 meter både inom- och utomhus.

Aregawi har enligt det svenska friidrottsförbundet gått med på en avstängning tillsvidare. Hon har begärt att få en analys av b-provet.

Tidigare i veckan kom det fram att hon enligt Expressen hade ljugit för migrationsverket och nu lägger dopningsmisstankarna ett även mörkare moln över Sveriges största OS-hopp.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport

 • F1-profilen: Halva formel 1 vill ha Rosbergs plats

  Det ringer hela tiden, säger Mercedes Niki Lauda.

  Världsmästaren Nico Rosberg har lagt ratten på hyllan. Nu säger Mercedes Niki Lauda att de allra flesta vill ta över efter Rosberg. ”Det ringer hela tiden”, säger Lauda.

 • Pukki upp i skytteligaledning – räddade poäng

  Säsongens tolfte mål satte Bröndby-anfallaren mot Esbjerg.

  Teemu Pukki fortsätter att producera mål i Danmark. Säsongens tolfte mål satte Bröndby-anfallaren mot Esbjerg – och nu leder han skytteligan.

 • Ny smäll för United – se Zlatans konstmål

  Kräftgången fortsätter efter ett nytt poängtapp för United.

  Zlatan Ibrahimovics drömmål räckte inte för Manchester United. Kräftgången fortsätter efter ett nytt poängtapp – och nu rymmer tätlagen allt längre bort.