Hoppa till huvudinnehåll

Jokipakka bytte lag på skottdagen – Colorado skeppade bort klubbikon

Jyrki Jokipakka
Jyrki Jokipakka Bild: Europhoto/Jukka Rautio ilves,jokipakka,jyrki jokipakka,texas stars

Jyrki Jokipakka får ta sitt pick och pack norrut, då han trejdades från Dallas Stars till Calgary Flames under transferfönstrets sista dag i NHL.

– Det är klart att det var en liten överraskning, inte kan man säga så mycket annat. Många saker cirkulerar just nu i huvudet. Jag måste se det här som en möjlighet och gå framåt med hakan uppe, säger Jokipakka till Yle Urheilu.

Dallas fick Flames-backen Kris Russell i utbyte mot Jokipakka, anfallaren Brett Pollock och en drafttur i den andra omgången av årets NHL-draft.

Jokipakka som debuterade i NHL förra säsongen har under två säsonger med Dallas spelat 91 matcher med poängsaldot 2+14=16.

Colorados klubbikon till Arizona

Colorado-anfallaren Alex Tanguay fick i sin tur säga adjö till Colorado, där han började sin NHL-karriär säsongen 1999-2000. Arizona Coyotes är hans nya klubbadress.

Tanguay spelade allt som allt nio säsonger i Colorado. Han har även spelat i Calgary, Tampa Bay och Montreal.

Även Conner Bleackley och Kyle Wood flyttar till Arizona, medan Mikkel Bødker går i motsatt riktning.

Barkovs lagkamrat till Anaheim

Brandon Pirri flyttar tvärs över Amerika, då han byter pensionärsstaten Florida mot en plats i solen i Kalifornien. Anaheim fick den målfarlige anfallaren för ett billigt pris. I utbyte mot Pirri gav Anaheim en drafttur i sjätte omgången.

Förra säsongen gjorde Pirri 22 mål för Florida på 49 matcher. I år har krutet varit våtare och Pirri har noterats för elva mål på 52 matcher.

 • En vaccineringsnål sticks in i armen.

  Pargas inleder TBE-vaccinering i början av april

  Man får grundserien av vaccinet, eller de doser som fattas.

  Alla Pargasbor och de som bor minst fyra veckor i Pargas erbjuds vaccinet mot fästingburen hjärninflammation. Man får grundserien av vaccinet, eller de doser som fattas.

 • Forskare Siv Sandberg

  Forskare Siv Sandberg: Svårt att veta hur politiskt förankrat Sipiläs förslag om svenskan är

  Minister säger att hon blev förvånad över Sipiläs utspel.

  Det är ett intressant förslag från statsministerns sida men det är svårt att veta hur starkt politiskt förankrat det är hos Centern och i de övriga regeringspartierna, säger Siv Sandberg, kommunforskare vid Åbo Akademi. Undervisningsminister Sanni Grahn-Laasonen (Saml) säger till Hufvudstadsbladet att hon vill diskutera Juha Sipiläs (C) utspel om studentsvenskan innan hon själv tar ställning till frågan.

 • Blårävsskinn

  Tjuvar stal päls i Kronoby - greps i Helsingfors

  Två personer häktade i väntan på rättegång.

  Den 20 december stal tjuvar rävskinn till ett värde av 30 000 euro från ett pälsningshus i Kolam by i Kronoby. Nu har polisen kunnat lämna tillbaka skinnen till sin rätta ägare och tjuvarna sitter bakom lås och bom.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport