Hoppa till huvudinnehåll

NHL-finländarna som på måndagen kan bli bortbytta

Sami Vatanen.
Teemu Pulkkinen, Sami Vatanen, Leo Komarov, Antti Raanta och Lauri Korpikoski. Sami Vatanen. Bild: Lehtikuva Sami Vatanen

Måndagen den 29 februari är den sista dagen då NHL-klubbarna kan göra spelaraffärer för den resterande delen av säsongen. Många finländare har nämnts i spekulationerna.

De bästa lagen som tror sig kunna kämpa om Stanley Cup-bucklan vill förstärka sina lag. De sämre lagen är däremot benägna att byta bort etablerade spelare om affärerna kan gynna deras möjligheter till framgång på sikt.

Fram till klockan 22.00 på måndagskvällen är transferfönstret öppet.

Jyrki Jokipakka och Esa Lindell, Dallas Stars

Sportsnets Dan Murphy skriver att Dallas Stars är intresserade av Vancouvers back Dan Hamhuis. Något som bekräftas av TSN:s Bob McKenzie. Hamhuis säger sig också vara intresserad av en flytt till Dallas.

The Province nämner Esa Lindell som ett intressant namn för Vancouver i en affär med Dallas.

Sports Illustrated spekulerar friskt i att Jyrki Jokipakka kunde intressera Vancouver om klubben väljer att trejda Hamhuis till Dallas.

Leo Komarov, Toronto

Leo Komarov har gjort flest mål och poäng i Toronto Maple Leafs den här säsongen och är en spelare som klubbledningen gärna skulle se fortsätta i Toronto.

Toronto håller ändå på att bygga om, vilket i praktiken innebär att så gott som samtliga spelare är till salu – bara priset är det rätta. Och Komarov är värderas inte enbart högt i Toronto, utan i hela NHL.

Michael Grosso som driver sajten RumorBreak skriver att Leo Komarovs namn har diskuterats och att åtminstone en NHL-klubb skulle vara redo att byta bort ett draftval i den första rundan mot Komarov.

Lauri Korpikoski, Edmonton

Edmonton Journal tror att Lauri Korpikoskis namn har figurerat i trejdspekulationerna. Orsaken är för att han är för dyr för klubben för att spela i en fjärdekedja. Korpikoskis cap hit är 2,5 miljoner dollar per säsong.

Iiro Pakarinen som har spelat i samma kedja tjänar 0,8 miljoner per säsong och Edmonton Journal skriver att han nästan säkert kommer att fortsätta i Oilers.

Edmonton Journal spekulerar samtidigt i att Korpikoskis dyra kontrakt kan vara svårt att byta bort.

TSN:s Jonathan Willis tycker att det borde vara av högsta prioritet att byta bort Korpikoski.

Urheilusanomats NHL-korrespondent Sami Hoffrén skrev på måndagsmorgonen att Edmonton inte aktivt försöker göra sig av med Korpikoski utan att han förmodligen stannar i klubben.

Ville Pokka, Chicago

Sports Illustrated föreslår att Chicago kunde förstärka sitt försvar med Calgary Flames Kris Russell och skicka Ville Pokka i motsatt riktning.

Teemu Pulkkinen, Detroit

Teemu Pulkkinen har inte konkret ryktats vara på väg bort från Detroit Red Wings. Hans kontrakt tar ändå slut efter säsongen och Pulkkinen var nyligen petad i åtta matcher i rad. Det är knappast omöjligt att Pulkkinen byter klubb om priset är det rätta.

– Jag gillar honom mycket som spelare. Jag tycker att Teemu är en bra spelare och tror att han förr eller senare kommer att göra mål i NHL, konstaterade ändå Detroits chefstränare Jeff Blashill enligt Hockey FanZone.

På 32 matcher har Pulkkinen gjort 6+6=12 poäng.

Antti Raanta, NY Rangers

TSN:n ansedda journalist Frank Seravalli skriver att New York Rangers förtroende för Antti Raanta har dalat och att Rangers kan vara ute efter en ny reservmålvakt.

Seravalli spekulerar också i att Nashville Predators kunde vara intresserade av Raanta. Carter Hutton agerar reservmålvakt bakom Pekka Rinne i Nashville.

Sami Vatanen, Anaheim

Vatanens för Anaheim förmånliga kontrakt (1,3 miljoner dollar per säsong) tar slut efter säsongen. Vatanen vill förlänga med klubben men hans krav uppges vara sex miljoner per säsong för ett sexårigt kontrakt, något som Anaheim inte vill gå med på. Därför överväger Anaheim nu att byta bort Vatanen. Anaheim har många bra backar och vill gärna förstärka anfallet.

Enligt Jimmy Murphy har Anaheim och Tampa Bay diskuterat en spelaraffär där Jonathan Drouin skulle gå till Anaheim och förmodligen Vatanen åt motsatt håll.

TSN:s Dustin Nielson spekulerar att Edmonton skulle vara en möjlig ny adress för Vatanen. Edmonton har många intressanta anfallsspelare samtidigt som laget saknar bra backar.

Boston Bruins uppges också ha visat intresse för Vatanen, skriver Jimmy Murphy. Anaheim har i sin tur varit intresserade av Bostons anfallsspelare Loui Eriksson.

Kommentarer

Läs också

Nyligen publicerat - Sport