Hoppa till huvudinnehåll

NHL-finländarna som på måndagen kan bli bortbytta

Sami Vatanen.
Teemu Pulkkinen, Sami Vatanen, Leo Komarov, Antti Raanta och Lauri Korpikoski. Sami Vatanen. Bild: Lehtikuva Sami Vatanen

Måndagen den 29 februari är den sista dagen då NHL-klubbarna kan göra spelaraffärer för den resterande delen av säsongen. Många finländare har nämnts i spekulationerna.

De bästa lagen som tror sig kunna kämpa om Stanley Cup-bucklan vill förstärka sina lag. De sämre lagen är däremot benägna att byta bort etablerade spelare om affärerna kan gynna deras möjligheter till framgång på sikt.

Fram till klockan 22.00 på måndagskvällen är transferfönstret öppet.

Jyrki Jokipakka och Esa Lindell, Dallas Stars

Sportsnets Dan Murphy skriver att Dallas Stars är intresserade av Vancouvers back Dan Hamhuis. Något som bekräftas av TSN:s Bob McKenzie. Hamhuis säger sig också vara intresserad av en flytt till Dallas.

The Province nämner Esa Lindell som ett intressant namn för Vancouver i en affär med Dallas.

Sports Illustrated spekulerar friskt i att Jyrki Jokipakka kunde intressera Vancouver om klubben väljer att trejda Hamhuis till Dallas.

Leo Komarov, Toronto

Leo Komarov har gjort flest mål och poäng i Toronto Maple Leafs den här säsongen och är en spelare som klubbledningen gärna skulle se fortsätta i Toronto.

Toronto håller ändå på att bygga om, vilket i praktiken innebär att så gott som samtliga spelare är till salu – bara priset är det rätta. Och Komarov är värderas inte enbart högt i Toronto, utan i hela NHL.

Michael Grosso som driver sajten RumorBreak skriver att Leo Komarovs namn har diskuterats och att åtminstone en NHL-klubb skulle vara redo att byta bort ett draftval i den första rundan mot Komarov.

Lauri Korpikoski, Edmonton

Edmonton Journal tror att Lauri Korpikoskis namn har figurerat i trejdspekulationerna. Orsaken är för att han är för dyr för klubben för att spela i en fjärdekedja. Korpikoskis cap hit är 2,5 miljoner dollar per säsong.

Iiro Pakarinen som har spelat i samma kedja tjänar 0,8 miljoner per säsong och Edmonton Journal skriver att han nästan säkert kommer att fortsätta i Oilers.

Edmonton Journal spekulerar samtidigt i att Korpikoskis dyra kontrakt kan vara svårt att byta bort.

TSN:s Jonathan Willis tycker att det borde vara av högsta prioritet att byta bort Korpikoski.

Urheilusanomats NHL-korrespondent Sami Hoffrén skrev på måndagsmorgonen att Edmonton inte aktivt försöker göra sig av med Korpikoski utan att han förmodligen stannar i klubben.

Ville Pokka, Chicago

Sports Illustrated föreslår att Chicago kunde förstärka sitt försvar med Calgary Flames Kris Russell och skicka Ville Pokka i motsatt riktning.

Teemu Pulkkinen, Detroit

Teemu Pulkkinen har inte konkret ryktats vara på väg bort från Detroit Red Wings. Hans kontrakt tar ändå slut efter säsongen och Pulkkinen var nyligen petad i åtta matcher i rad. Det är knappast omöjligt att Pulkkinen byter klubb om priset är det rätta.

– Jag gillar honom mycket som spelare. Jag tycker att Teemu är en bra spelare och tror att han förr eller senare kommer att göra mål i NHL, konstaterade ändå Detroits chefstränare Jeff Blashill enligt Hockey FanZone.

På 32 matcher har Pulkkinen gjort 6+6=12 poäng.

Antti Raanta, NY Rangers

TSN:n ansedda journalist Frank Seravalli skriver att New York Rangers förtroende för Antti Raanta har dalat och att Rangers kan vara ute efter en ny reservmålvakt.

Seravalli spekulerar också i att Nashville Predators kunde vara intresserade av Raanta. Carter Hutton agerar reservmålvakt bakom Pekka Rinne i Nashville.

Sami Vatanen, Anaheim

Vatanens för Anaheim förmånliga kontrakt (1,3 miljoner dollar per säsong) tar slut efter säsongen. Vatanen vill förlänga med klubben men hans krav uppges vara sex miljoner per säsong för ett sexårigt kontrakt, något som Anaheim inte vill gå med på. Därför överväger Anaheim nu att byta bort Vatanen. Anaheim har många bra backar och vill gärna förstärka anfallet.

Enligt Jimmy Murphy har Anaheim och Tampa Bay diskuterat en spelaraffär där Jonathan Drouin skulle gå till Anaheim och förmodligen Vatanen åt motsatt håll.

TSN:s Dustin Nielson spekulerar att Edmonton skulle vara en möjlig ny adress för Vatanen. Edmonton har många intressanta anfallsspelare samtidigt som laget saknar bra backar.

Boston Bruins uppges också ha visat intresse för Vatanen, skriver Jimmy Murphy. Anaheim har i sin tur varit intresserade av Bostons anfallsspelare Loui Eriksson.

 • Eirin Losvik vann en internationell tävling i Sopot i april 2017.

  Fullträff i Polen - Eirin Losvik EM-klar

  EM i fälttävlan avgörs på Irland kring midsommar.

  Nykarlebyryttaren Eirin Losvik har kvalificerat sig för junior-EM i fälttävlan på hästen Daffodil's Flamenco. Det står klart efter att duon vunnit en tvåstjärnig tävling i polska Sopot under veckoslutet.

 • nerfallna trädgrenar hus i bakgrunden

  Skötseln av Ramsholmen i Ekenäs delar meningarna

  Skötsel av grönområdet är strängt reglerat.

  Det är förbjudet att fälla eller forsla bort lövträd från grönområdet Ramsholmen i Ekenäs. Ramsholmen hör till Natura 2000-nätverket och är fredat enligt naturskyddslagen.

 • Karl-Erik Sundin har en mängd klippböcker där han bland annat samlar tidningsklipp om väderleksförhållanden.

  Hur blir vädret i sommar?

  Kyla eller värmebölja? Regn eller sol? Planeterna berättar.

  Kyla eller värmebölja? Regn eller sol? Planeterna berättar för den som kan tyda tecknen.

 • Hälsostationen i Houtskär.

  Nya hälsostationen i Houtskär tas i bruk

  Den nya hälsostationen byggdes intill äldreboendet Fridhem.

  Den här veckan inleds verksamheten i Houtskärs nya hälsostation. Bygget av den nya hälsostationen inleddes i höstas och nu har orten en splitterny hälsostation.

Läs också

 • En bild föreställande arbetarnas förstamajmarsch på Senatstorget 1912.

  Röda fanor över Helsingfors

  Arbetarnas första maj blek kopia från förr.

  Finland firar 100 års självständighet, men nästa år uppmärksammas också medborgarkriget. Arbetarrörelsens tidiga år är viktiga att förstå när man analyserar de blodiga händelserna. Torsten Ekman skrev en bok för att ge bakgrunden.

 • Blått isfritt hav, snäklädda fjäll som lyses upp av solen.

  Kampen om det svarta guldet i Arktis

  Norge för den mest expansiva oljepolitiken på decennier.

  Samtidigt som klimatuppvärmningen i Arktis uppmärksammas mer än någonsin för Norge den mest expansiva oljepolitiken på flera decennier. När Finland tar över ordförandeskapet i Arktiska rådet i maj är de arktiska framtidsfrågorna mer akuta än någonsin.

Nyligen publicerat - Sport

 • Eirin Losvik vann en internationell tävling i Sopot i april 2017.

  Fullträff i Polen - Eirin Losvik EM-klar

  EM i fälttävlan avgörs på Irland kring midsommar.

  Nykarlebyryttaren Eirin Losvik har kvalificerat sig för junior-EM i fälttävlan på hästen Daffodil's Flamenco. Det står klart efter att duon vunnit en tvåstjärnig tävling i polska Sopot under veckoslutet.

 • William Nylander spelar ishockey för Toronto i NHL.

  NHL-spelarna invaderar Tre Kronor - William Nylander VM-klar

  Blir den 16:e NHL-förstärkningen för Sverige vid VM.

  Inför flera ishockeyturneringar har lagledningen för Sveriges landslag haft problem med att flera spelare tackat nej till att representera Tre Kronor. Inför ishockey-VM 2017 gäller snarast det omvända: snart får lagledningen börja tacka nej till hoppfulla VM-spelare.

 • Pekka Rinne och Ryan Ellis håller siffrorna nere i NHL.

  Stark defensiv bakom Predators-seger

  Nashville leder med 2-1 mot St. Louis efter nattens vinst.

  Pekka Rinne brukar tillskrivas mycket av äran i Nashvilles triumfer, men i nattens 3-1 hemmaseger över St. Louis fick den finske burväktaren en hel del hjälp från sin backbesättning.