Hoppa till huvudinnehåll

Agenten: Aregawi förkrossad – ukrainsk doktor boven i dramat?

Abeba Aregawi. Abeba Aregawi med den svenska flaggan. Bild: EPA Abeba Aregawi,dopning,sports series and leagues

Mystiken tätnar kring den dopade svensken Abeba Aregawi. Agenten Valentijn Trouw säger att friidrottsstjärnan är förkrossad. Hon äter inte, dricker inte och sover inte, säger han till Sportbladet.

Aregawi har åkt fast för meldonium, ett preparat som var tillåtet fram till årsskiftet och som ursprungligen utvecklades på 1970-talet för att öka tillväxttakten hos köttdjur.

Det är fortfarande oklart hur Aregawi fått i sig substansen. Enligt Sportbladet kan inte Aregawi förstå hur hon fått i sig det förbjudna medlet.

– Hon blev otroligt överraskad när jag berättade nyheten om att hon åkt fast i ett dopningstest. Det var som en blixt från klar himmel, säger Trouw, som jobbar för Global Sports Communication, till SVT.

– Abeba är helt förkrossad. Hon äter inte, hon dricker inte och hon sover inte. Hon säger att hon helt ärligt inte vet något om den här medicinen meldonium, säger Trouw till Sportbladet.

Svårt att lita på Aregawi

Trouw säger att han vädjat till Aregawi att vara öppen och ärlig, men vet inte om han kan lita på henne med tanke på tidigare händelser.

Han har en teori gällande hur Aregawi kan ha fått preparatet. En teori som stämmer med bilden av att preparatet kommer från Östeuropa.

– Det vi hör är storys om att det finns en ukrainsk doktor som ibland reser till Etiopien och som kan ha tagit med sig det här till landet.

Enligt Trouw säger Aregawi att hon inte känner till någon sådan doktor. Just nu väntar Aregawi och Trouw på att dopningsprovet ska b-testas.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport

 • Göran Stubb om nästa års NHL-draft: en storväxt 17-årig målvakt kan reserveras tidigt

  Talangscouten Göran Stubb tror på en målvakt i draften 2017.

  Talangscouten Göran Stubb som har hunnit fylla 81 år har stenkoll på ishockey och framför allt Finland bästa juniorspelare. I över 30 år har han följt juniorspelare och rapporterar fortfarande till NHL:s centralorganisation om de mest lovande europeiska ungdomarnas framfart i ishockeyrinkarna.

 • OS-programmet – gren för gren

  Yle sänder 600 timmar i TV och 3300 timmar på webben.

  Under natten till den 6 augusti invigs de 28:e olympiska sommarspelen och den här gången är det Rio de Janeiro som är värdstad. Här hittar ni hela OS-programmet gren för gren.

 • Västnyländska framgångar i Sea Horse Week

  Torsdagen (28.7) var tävlingens brådaste dag.

  I Hangö pågår sommarens största banhoppningstävlingar Sea Horse Week fram till söndag (31.7). Torsdagen var den brådaste dagen under tävlingarna och flera lokala ryttare gjorde väl ifrån sig i de lägre klasserna.