Hoppa till huvudinnehåll

Pärmäkoski omkull i semifinalen – Strandvall nära samma öde i kvarten

Krista Pärmäkoski, december 2015. Bild: EPA / All Over Press krista pärmäkoski,pärmäkoski

Sex finländare tog sig vidare från kvalet i fristilssprinten i Kanada, men endast en tog sig in bland de tolv bästa.

Bland damerna klarade Anne Kyllönen, Kerttu Niskanen och Krista Pärmäkoski kvalet, medan Laura Mononen blev utslagen. Då det blev dags för kvartsfinaler kunde endast Pärmäkoski utmana om en plats bland de tolv bästa dit hon tog sig tack vare en andra plats i heat 4.

Niskanen och Kyllönen hade däremot ingen chans i det sista heatet, där finländarna kom i mål som femte och sjätte dam.

Pärmäkoski låg bra till i semifinalen, men trasslade ihop sig med Hanna Kolb och båda två gick omkull. Därmed var finalplatsen utom räckhåll för båda två.

Segern i damtävlingen gick till Maiken Caspersen Falla före Stina Nilsson och Jessica Diggins.

Jylhä en hundradelssekund från semifinal

Bland herrarna tog likaså tre finländare sig vidare från kvalet. Lari Lehtonens och Matti Heikkinens tävling tog däremot slut i kvalet.

I kvartsfinalerna hade Mattias Strandvall igen problem med att hållas upprätt. Strandvall lyckades ändå den här gången hållas på benen, men kunde inte utmana om en semifinalplats efter att ha tappat balansen i slutet av loppet.

Martti Jylhä var den som var närmast en plats bland de tolv bästa. Jylhä gjorde ett bra kvartsfinallopp, men slutade trea i sitt heat en hundradelssekund bakom Renaud Jay. Tiden räckte inte till en semifinalplats.

Även Anssi Pentsinen slogs ut i kvartsfinalen.

Sergei Ustjugov vann herrsprinten före Richard Jouve och Simeon Hamilton.

 • Exxons vd tros bli USA:s utrikesminister

  Rex Tillerson erbjuds posten, uppger amerikanska medier.

  Rex Tillerson, oljebolaget Exxon Mobils vd, väntas erbjudas posten som utrikesminister i USA, uppger flera amerikanska medier.

 • Allvarlig explosion i centrala Istanbul - minst 13 döda

  Många av de skadade uppges vara poliser.

  Minst 13 människor dödades på lördag kväll i en explosion nära Besiktas Stadium i centrum av Istanbul i Turkiet, rapporterar säkerhetskällor. Ytterligare ett oklart antal människor skadade - många av dem poliser. Enligt den turkiska inrikesministern handlade det om två explosioner.

 • Sverige illa ute i hemma-EM – stjärnan kritisk

  Hemmanationen föll i en nagelbitare mot Nederländerna.

  Sverige står med ryggen mot väggen i handbolls-EM. Hemmanationen föll i en nagelbitare mot Nederländerna och nu är semifinalchanserna allt mindre. ”Det känns så tungt nu”, säger storstjärnan Isabelle Gulldén.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport

 • Sverige illa ute i hemma-EM – stjärnan kritisk

  Hemmanationen föll i en nagelbitare mot Nederländerna.

  Sverige står med ryggen mot väggen i handbolls-EM. Hemmanationen föll i en nagelbitare mot Nederländerna och nu är semifinalchanserna allt mindre. ”Det känns så tungt nu”, säger storstjärnan Isabelle Gulldén.

 • Total mardröm för City – överkörda av Leicester

  Manchester City blev mosat av regerande mästaren.

  Kom vändningen för Leicester nu? Efter den bedrövliga starten på ligasäsongen föll precis allt på plats mot Manchester City. Gästerna blev mosade av regerande mästaren.

 • Heikkinen: Inget att hoppa av glädje för

  Matti Heikkinen tog andra raka pallplatsen i världscupen.

  Matti Heikkinen tog andra raka pallplatsen i världscupen. Det får inte den lågmälde finländaren att studsa runt av glädje. ”Det var ingen fantastisk åkning”, säger han.