Hoppa till huvudinnehåll

Pärmäkoski omkull i semifinalen – Strandvall nära samma öde i kvarten

Krista Pärmäkoski, december 2015. Bild: EPA / All Over Press krista pärmäkoski,pärmäkoski

Sex finländare tog sig vidare från kvalet i fristilssprinten i Kanada, men endast en tog sig in bland de tolv bästa.

Bland damerna klarade Anne Kyllönen, Kerttu Niskanen och Krista Pärmäkoski kvalet, medan Laura Mononen blev utslagen. Då det blev dags för kvartsfinaler kunde endast Pärmäkoski utmana om en plats bland de tolv bästa dit hon tog sig tack vare en andra plats i heat 4.

Niskanen och Kyllönen hade däremot ingen chans i det sista heatet, där finländarna kom i mål som femte och sjätte dam.

Pärmäkoski låg bra till i semifinalen, men trasslade ihop sig med Hanna Kolb och båda två gick omkull. Därmed var finalplatsen utom räckhåll för båda två.

Segern i damtävlingen gick till Maiken Caspersen Falla före Stina Nilsson och Jessica Diggins.

Jylhä en hundradelssekund från semifinal

Bland herrarna tog likaså tre finländare sig vidare från kvalet. Lari Lehtonens och Matti Heikkinens tävling tog däremot slut i kvalet.

I kvartsfinalerna hade Mattias Strandvall igen problem med att hållas upprätt. Strandvall lyckades ändå den här gången hållas på benen, men kunde inte utmana om en semifinalplats efter att ha tappat balansen i slutet av loppet.

Martti Jylhä var den som var närmast en plats bland de tolv bästa. Jylhä gjorde ett bra kvartsfinallopp, men slutade trea i sitt heat en hundradelssekund bakom Renaud Jay. Tiden räckte inte till en semifinalplats.

Även Anssi Pentsinen slogs ut i kvartsfinalen.

Sergei Ustjugov vann herrsprinten före Richard Jouve och Simeon Hamilton.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport

 • Fina satte ner foten: Sju ryska simmare stoppas från OS

  Internationella förbundet portar rysk septett från Rio.

  37 ryska simmare vid OS i Rio de Janeiro har decimerats till 30 stycken. Det internationella förbundet Fina har beslutat att sätta stopp för sju simmare vars namn alla kopplats samman med dopning.

 • Mystisk sjukdom stoppar favoriten: Ingen Quintana i Rio

  Colombianen Nairo Quintana cyklar inte om OS-medaljer.

  Han hörde till förhandsfavoriterna inför OS i Rio de Janeiro, men nu meddelar den colombianske cyklisten Nairo Quintana att han inte medverkar alls vid de olympiska spelen på grund av en mystisk skada.

 • Spurs-anfallaren lät hundarna avslöja glädjenyhet

  Målspottaren Harry Kane blir pappa i januari.

  Fotbollsspelaren Harry Kane skall bli pappa. I en förtjusande uppdatering på twitter är det Kanes och hans partner Kate Goodlands två labradorhundar som berättar att de skall få en människa i januari.

 • För ett wild card den 18-årige världsåttan i spjut till Rio?

  Spjutkastaren Neeraj Chopra är aktuell för OS i Rio.

  I söndags vann indiern Neeraj Chopra VM-guld för under 20-åringar i spjut i Polen med ett monsterkast på 86,48 meter. Trots den imponerande bågen är 18-åringen inte OS-aktuell, men nu hoppas det indiska friidrottsförbundet på ett wild card.