Hoppa till huvudinnehåll

Succémorgons turistbyrå: Saltvik

Succémorgons turistbyrå har gjort en reklam för Saltvik (alt. Fettvik, Chipsvik). Sagt om Saltvik: En åländsk hjärtattack.

Finlandssvenskarna vet för lite om varandra, okunskapen och fördomarna är många. Därför bjuder Christoffer Strandberg varje vecka på informativa inslag om olika orter i Svenskfinland baserade på egna erfarenheter, rykten och objektiva sanningar.

Lite fakta om Saltvik

  • Saltvik (alt. Fettvik, Chipsvik)
  • Landskap: Åland
  • Grundad: tidig bosättning redan 4000 f.Ch (=före chipsfabriken)
  • Folkmängd: ca 1800 chipssmaskare
  • Sevärdhet: potatis i olika former
Ålands främsta producent av blod- och kärlsjukdomar, chipsfabriken i Saltvik hotas av nedläggning! Om fabriken stänger blir halva Åland arbetslöst, typ, och ifall de 30 000 ton potatis som odlas på ön varje år inte skördas kan Åland sjunka. Den finländska övervikten står på spel! Men Saltvikborna är inte rådlösa...

Sagt om Saltvik: En åländsk hjärtattack.

Nyligen publicerat - X3M