Hoppa till huvudinnehåll

Två slagsmål då HIFK besegrade Sport

Matt Generous
Matt Generous fick matchstraff mot Sport. Matt Generous Bild: ©Tomi Hänninen. All rights reserved. generous,Helsingfors IFK (ishockey),ishockey,matt generous,sport

Fem mål och två slagsmål. HIFK och Sport gick en hård kamp om poängen på onsdagen.

Det var två lag som fortfarande har väldigt mycket att spela för som möttes i Helsingfors ishall på onsdagen. HIFK jagar sin första seger i grundserien medan Sport jagar en plats i slutspelet.

Till slut var det ändå tabellettan HIFK som drog det längre strået och vann matchen med 4–1.

Förutom mål bjöd matchen även på två ordentliga slagsmål. I slutet av den andra perioden rök Joonas Järvinen och Otto Karvinen ihop och i den sista perioden gjorde Matt Generous och Tommi Tikka detsamma.

Samtliga fyra spelare fick lämna isen med 5+20 minuters utvisningar.

Tack vare segern tog HIFK ännu ett steg närmare grundseriesegern men då Kärpät också vann sin match på onsdagen är avståndet lagen emellan fortsättningsvis fem poäng.

Resultat:

HIFK – Sport 4–1

HPK – Blues 2–1

Ilves – Kalpa 4–3 e.fö

Kärpät – Tappara 4–0

Pelicans – JYP 2–1

 • Ann-Catrin Granroth

  Anka Granroth: Stick och brinn gamla scenskräck

  Så här kom jag över min scenskräck.

  Händerna skakar, blodet rusar i öronen och jag är torr i munnen fastän jag precis druckit en halv liter vatten. Jag hör de ödesdigra orden: "Nu är det dags för vår första talare!" och applåderna drar igång. Nu finns det ingen återvändo. Jag måste upp på scen.

 • Samppalinna utebad färdigrenoverat.

  Samppalinna utebad fick tillbaka sitt ursprungliga utseende

  50-talslooken ska synas, inte gömmas.

  Det ser ganska långt ut som då det byggdes 1955. Bassängerna har restaurerats till sitt ursprungliga utseende med målade betongytor. Runt den stora bassängen har det byggts en plaskdamm med vattensprutor.

 • Vandalism i Villa Soltuna i Nickby

  Deras hus i Nickby förstördes av vandaler

  Vandalerna söndrade egendom med yxa

  Vandaler har gått bärsärkagång och söndrat fönster, dörrar, antika stolar, kakelugnar och annan egendom med yxa i Villa Soltuna på Stora Byvägen i Nickby på lördagskvällen. Ägaren har svårt att förstå varför man vill söndra andras egendom på det här viset.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport