Hoppa till huvudinnehåll

Två slagsmål då HIFK besegrade Sport

Matt Generous fick matchstraff mot Sport. Matt Generous Bild: ©Tomi Hänninen. All rights reserved. generous,Helsingfors IFK (ishockey),ishockey,matt generous,sport

Fem mål och två slagsmål. HIFK och Sport gick en hård kamp om poängen på onsdagen.

Det var två lag som fortfarande har väldigt mycket att spela för som möttes i Helsingfors ishall på onsdagen. HIFK jagar sin första seger i grundserien medan Sport jagar en plats i slutspelet.

Till slut var det ändå tabellettan HIFK som drog det längre strået och vann matchen med 4–1.

Förutom mål bjöd matchen även på två ordentliga slagsmål. I slutet av den andra perioden rök Joonas Järvinen och Otto Karvinen ihop och i den sista perioden gjorde Matt Generous och Tommi Tikka detsamma.

Samtliga fyra spelare fick lämna isen med 5+20 minuters utvisningar.

Tack vare segern tog HIFK ännu ett steg närmare grundseriesegern men då Kärpät också vann sin match på onsdagen är avståndet lagen emellan fortsättningsvis fem poäng.

Resultat:

HIFK – Sport 4–1

HPK – Blues 2–1

Ilves – Kalpa 4–3 e.fö

Kärpät – Tappara 4–0

Pelicans – JYP 2–1

 • Två olika tidsepoker på Ollas gård

  En bit norrut från Pernå kyrkby ligger herrgården Ollas.

  En bit norrut från Pernå kyrkby ligger Ollas gård. På herrgårdens bottenvåning dominerar harmonisk svensk rokoko medan övre våningens nyrokoko chockerar besökarna.

 • Militärtjänstgöringen var inte värre förr

  ”Det var värre på min tid” säger reservisterna. Stämmer det?

  ”Det var värre på min tid” säger reservisterna, men stämmer det verkligen? Ifall de gjort sin tjänstgöring efter 60-talet är det antagligen överdrifter.

 • Paavo Nurmi Games får World Challenge-status

  Friidrottstävlingen i Åbo stiger i aktning.

  Nästa säsong hör friidrottstävlingen Paavo Nurmi Games i Åbo till World Challenge-serien som är den mest uppskattade inom friidrotten efter Diamond League.

 • Zikamyggor kan finnas i USA

  Fyra fall har upptäckts i Florida.

  I USA undersöker myndigheterna i Florida nu fyra fall av zikasmitta där läkare tror att spridningen skett via myggbett i USA. De fyra fallen handlar om personer som inte besökt länder där zikaviruset förekommit.

Läs också

 • Robert Aschberg: Tom of Finland på er!

  Homofobin, skolan, politiken får slängar i hans sommarprat.

  Bögarna och flatorna i Finland har till och med betraktats som lägre stående än svenska män.

 • Barack Obama: Vi står inför ett fundamentalt val

  USA:s president hyllade Hillary Clinton.

  Barack Obama gjorde på onsdagen sitt yttersta för att övertyga amerikanerna att rösta på Hillary Clinton i det kommande presidentvalet. Obamas egna mål och meriter var i skymundan då han hyllade Clinton under demokraternas partikonvent.

 • Turkiet tystar ner medierna

  Bland annat 16 tv-kanaler och 25 radiostationer ska stängas.

  Turkiet har gett order om att stänga ett stort antal medier och gripa ytterligare journalister i ännu ett led i regeringens utrensningskampanj efter det misslyckade kuppförsöket. Tre nyhetsbyråer, 16 tv-kanaler, 25 radiostationer och 45 dagstidningar och flera tidskrifter och förlag ska stängas.

Nyligen publicerat - Sport

 • Paavo Nurmi Games får World Challenge-status

  Friidrottstävlingen i Åbo stiger i aktning.

  Nästa säsong hör friidrottstävlingen Paavo Nurmi Games i Åbo till World Challenge-serien som är den mest uppskattade inom friidrotten efter Diamond League.

 • Colombiansk klubb mästare i Copa Libertadores

  Atletico Nacional tog sin andra seger i klubbturneringen.

  Finalen i Copa Libertadores avgjordes på onsdagen i Colombia. Hemmalaget Club Atletico Nacional vann trofén efter att man besegrat Independiente del Valle med totalt 2-1. Se målet – det är inte bara Islands fotbollsreferent som kan det här med att jubla...

 • Abdelrahman kastar inte om medaljer i Rio

  Ihab Abdelrahman får inte ta del i olympiska spelen.

  Ihab Abdelrahman får inte ta del i olympiska spelen. Spjutkastaren är dopningsmisstänkt men B-provet har ännu inte analyserats.