Hoppa till huvudinnehåll

Dåliga nyheter för Esbohockeyn – Blues allt närmare konkurs

Blues och lagets tappra supportrar är allt mer illa ute. Blues och lagets tappra supportrar är allt mer illa ute. Bild: ©Tomi Hänninen. All rights reserved. esbo blues

Aktiebolaget som driver Blues hockeyligalag fick ett trist besked av tingsrätten. Ansökan om skuldsanering har förkastats, och konkursen kryper allt närmare.

Esbo tingsrätt uppger i sitt utlåtande att bolaget är bankrutt och utan förmåga att betala. Rättens slutsats är att en skuldsanering knappast skulle lösa problemen.

Esboklubben berättar på sin webbplats att nästa steg är att förhandla om en frivillig skuldsanering, och att konkursutredningen är uppskjuten så länge den processen pågår.

Blues ligger klart sist i hockeyligan med tre matcher kvar att spela. Under säsongen har det ekonomiskt krisdrabbade laget tvingats sälja alla sina ledande spelare.

 • Var sjunde finländare utnyttjar svarta löner

  Skatteexpert: Situationen inte så tröstlös.

  Mer än var sjunde finländare har någon gång använt sig av svart arbetskraft. Men finländarna är relativt laglydiga skattebetalar, visar en kartläggning av Taloustutkimus som Yle låtit göra.

 • Kaido Kotkas årets sjusovare i Kristinestad

  Kaido Kotkas är läkare på operationsbolaget Kristina Medi.

  Kaido Kotkas är läkare på operationsbolaget Kristina Medi, som sjusovarkommittén ville uppmärksamma som en stor resurs i social och hälsovårdsreformen.

 • Mer än 100 Swanar kommer till Åbo

  Nautor firar sin 50-årsregatta i Åbo.

  Båttillverkaren Nautors 50-årsregatta samlar Swanbåtarna till Åbo och det blir det största evenemanget någonsin med Swanbåtar.

Läs också

 • Nya begränsningar för snusimport

  Mindre snus får tas med till Finland från resor.

  En ny tobakslag träder i kraft den 15 augusti i Finland. Förändringarna den medför är många och ställvis stora. Doft- och smakupplevelserna i tobaken begränsas och reglerna för import av snus ändras.

 • Historielärare: Europas blodiga spår i världen syns i dagens attacker

  Sture Lindholm förklarar varför attackerna sker i Europa.

  Historielärare Sture Lindholm i Ekenäs anser att de terrorattacker som sker i Europa är ett led i kampen för att göra sig fri från det europeiska inflytandet i Mellanöstern. Asylsökanden i Västnyland är rädda för att de blodiga attackerna i Europa ska påverka dem negativt.

 • Fiffiga franska bönder plockar stöd

  Franska bönder får högre mjölkpris än de finländska.

  Fiffiga franska bönder får högre mjölkpris än sina finländska kolleger. De använder ursprungsbeteckningen på specialprodukter för att få högre stöd. Vi får tänka till i Österbotten, säger mjölkbonden Niclas Sjöskog i Purmo.

Nyligen publicerat - Sport