Hoppa till huvudinnehåll

Dåliga nyheter för Esbohockeyn – Blues allt närmare konkurs

Blues och lagets tappra supportrar är allt mer illa ute. Blues och lagets tappra supportrar är allt mer illa ute. Bild: ©Tomi Hänninen. All rights reserved. esbo blues

Aktiebolaget som driver Blues hockeyligalag fick ett trist besked av tingsrätten. Ansökan om skuldsanering har förkastats, och konkursen kryper allt närmare.

Esbo tingsrätt uppger i sitt utlåtande att bolaget är bankrutt och utan förmåga att betala. Rättens slutsats är att en skuldsanering knappast skulle lösa problemen.

Esboklubben berättar på sin webbplats att nästa steg är att förhandla om en frivillig skuldsanering, och att konkursutredningen är uppskjuten så länge den processen pågår.

Blues ligger klart sist i hockeyligan med tre matcher kvar att spela. Under säsongen har det ekonomiskt krisdrabbade laget tvingats sälja alla sina ledande spelare.

 • Sirkkala skola flyttar inte till Smedsgatan 1

  Skolans rektor Elise Kurtén: Utredningen är avslutad

  Åbo stad har utrett om Sirkkala skola eventuellt ska flytta till Smedsgatan 1. Nu bekräftar Sirkkala skolas rektor Elise Kurtén att den utredningen är avslutad. Sirkkala skolas adress ska även i fortsättningen vara Sirkkalagatan 20, säger hon till Yle Åboland.

 • Hangö anställde projektchef för Koverhar

  Ekenäsbon Agneta Evers ska hjälpa utveckla Koverhar.

  Det är Ekenäsbon Agneta Evers som i åtminstone sex månaders tid ska hjälpa Hangö stad med att saluföra och utveckla Koverharområdet. Stadsdirektör Denis Strandell anställde Evers på måndagen (27.2) och hon börjar jobba på torsdag (2.3).

 • Beslut om investering i Almahemmet flyttas fram till maj

  Kimitoöns kommunstyrelse följde kommundirektörens förslag.

  Kimitoöns kommundirektör Anneli Pahtas förslag inför tisdagens kommunstyrelsemöte var att styrelsen skulle följa kommunfullmäktiges beslut gällande renoveringen av Almahemmet. Ett beslut som innebär att man ska vänta på mer information innan man gör investeringar. Vilket var precis vad styrelsen gjorde.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport