Hoppa till huvudinnehåll

HPK till final – fem raka bortasegrar fällde Blues från hockeytronen

HPK-logo Bild: Yle/Janne Karinkanta hpk,ishockey

Blues har vunnit de tre senaste FM-gulden i damernas hockeyserie – men i år blev det inte ens final för Esbolaget. HPK vann semifinalserien med 3–2 i matcher och möter JYP i finalen.

I en märklig semifinalduell mellan Blues och HPK var det bortalaget som vann samtliga fem matcher. Det femte och avgörande mötet spelades i Esbovikens ishall. HPK vann med 5–2 och tog finalplatsen med 3–2 i segrar.

I finalserien som startar på lördag väntar JYP.

HPK har vunnit guldet på damsidan en enda gång tidigare, 2011. JYP har två FM-titlar, från åren 1997 och 1998.

Men i år avgörs mästerskapsstriden på axeln Jyväskylä–Tavastehus medan Blues som vunnit 13 av de 17 senaste gulden får nöja sig med bronsmatch.

 • Fotbollslandslagets dystra 2016 avrundas i Odessa

  Herrlandslagets VM-kvalmatch mot Ukraina på bortaplan i TV2.

  Finlands herrlandslag i fotboll har inte vunnit en enda match under 2016. Sista chansen till en efterlängtad triumf kommer den 12 november när Finland möter Ukraina i Odessa.

 • Personaldirektören i Jakobstad avgår med omedelbar verkan

  Prövotiden gäller ännu.

  Personaldirektören i Jakobstad, Maria Kaptens, har sagt upp sig med omedelbar verkan i dag, tisdag. Maria Kaptens tillträdde sin tjänst den 9 maj i år och är ännu på prövotid. Prövotiden för ledande tjänstemän är sex månader.

 • Flera skadade i explosion i turkiska Antalya

  Kraftig explosion skakade parkeringshus.

  Flera männniskor har skadats i en explosion i badorten Antalya i sydvästra Turkiet. En kraftig explosion skakade ett parkeringshus i en byggnad med affärskontor.

 • Farväl, gamla Näse skola!

  Nu rivs den gamla skolan i Näse i Borgå.

  Nu rivs Näse skolas gamla byggnad i västra Borgå. Lågstadieeleverna går i baracker på granntomten och väntar på nya Västra enhetsskolan.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport