Hoppa till huvudinnehåll

Linda Sandblom är årets idrottare i Hangö

Linda Sandblom, Hangö IK
Hangö IK:s höjdhoppare Linda Sandblom premieras med ett stipendium. Linda Sandblom, Hangö IK Bild: Yle/ Bubi Asplund hik-friidrott

Hangö IK:s höjdhoppare Linda Sandblom är årets idrottare i Hangö. Samuel Westerlund som sysslar med brasiliansk jiu-jitsu valdes till årets unga idrottare i staden.

Linda Sandblom representerade Finland i Universiaden i Gwangju i Sydkorea. Hon placerade sig åttonde i den tävlingen.

I FM-tävlingarna i Björneborg deltog Sandblom halvskadad och nådde inte därför upp på normal resultatnivå. Hon blev åttonde i tävlingen.

Sitt årsbästa resultat 183 hoppade hon i Torremolinos i Spanien i maj. Linda Sandblom premieras med ett stipendium på 250 euro.

Samuel Westerlund är Årets unga idrottare i Hangö. Han representerar Hangon Hyrskyt och vann två EM-guld i brasiliansk jiu-jitsu vid öppna europeiska juniormästerskapstävlingarna i Lissabon i Portugal.

Westerlund får ett stipendium på 100 euro.

HC HIK årets lag

Finska mästarlaget HC HIK:s C-flickor 01 är Årets lag i Hangö. Laget vann FM-guld i handboll för tredje året i rad.

Laget premieras med ett stipendium på 250 euro.

Tenniscoachen Jyrki Alaluusua valdes till Årets tränare. Han fungerar som tränare för tävlingsjuniorerna i Hangö Tennisklubb.

Sedan hösten 2013 har han varit tränare för de lovande tävlingsjuniorerna Arthur Alén och Pontus Ahlvik. Pojkarna har som resultat av hundratals träningstimmar gjort stora framsteg och avancerat från D- till B-nivå.

Alaluusua får ett stipendium på 200 euro.

Maukonen får hedersomnämnande

Ridläraren Mia Maukonen vid Hangöudds Ryttare får Årets hedersomnämnde. Hon har i åratal hört till de bärande krafterna inom hästsporten i Hangö.

I motiveringarna sägs bland annat att Maukonen har ”långsiktigt och hängivet arbetat med att utveckla ridsporten i staden, såväl i vardagen i träningsverksamhet som i tävlingsverksamhet".

Mia Maukonen får ett stipendium på 200 euro.

Det är bildningsnämnden i Hangö som har valt pristagarna.