Hoppa till huvudinnehåll

Veterinären i Pargas flyttar till Kyrksundet

Leonbergerhunden Jalmari.
Veterinärens mottagning i Pargas flyttar närmare centrum. Leonbergerhunden Jalmari. Bild: Yle / Ted Urho evidensia,leonberger

Veterinären i Pargas flyttar närmare centrum. Mottagningen flyttar från Elmgrensvägen då Skärgårdens Kombi flyttar in i den före detta tandvårdcentralen.

I Pargas är renoveringen av den gamla tandvårdcentralen på Elmgrensvägen i full gång. I mitten av april ska Skärgårdens Kombi flytta in i huset.

projektledare Mika Jokinen och fastighetschef Seppo Phil utanför gamla tandvårdscentralen i Pargas.
Projektledare Mika Jokinen och fastighetschef Seppo Pihl på plats utanför gamla tandvårdscentralen på Elmgrensvägen. projektledare Mika Jokinen och fastighetschef Seppo Phil utanför gamla tandvårdscentralen i Pargas. Bild: Yle/Johanna Ventus fastighetschef seppo phil

Att Kombi flyttar in betyder också att veterinären som har sin mottagning på Elmgrensvägen måste flytta ut.

- Det är viktigt att vi får till stånd en bra lösning för veterinären. Att verksamheten skulle flytta till Lundo är inte ett alternativ, säger fastighetschef Seppo Pihl.

Seppo Pihls förslag var att veterinären skulle flytta närmare centrum. Byggnämnden i Pargas gav i på sitt möte på onsdag klartecken för en tillfällig barackbyggnad bredvid Kyrksundet på Urnlundsvägen.

Planen är att veterinärens mottagning ska flytta in i barackerna nära familjehuset Ankaret redan den 15 mars.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland