Hoppa till huvudinnehåll

Mammapolis - Maria Sundblom Lindberg och Sandra Helsing poddar

Sandra Helsing och Maria Sundblom Lindberg i bild.
Sandra Helsing och Maria Sundblom Lindberg i Mammapolis. Sandra Helsing och Maria Sundblom Lindberg i bild. Bild: Yle / Therese Axén maria sundblom lindberg

Mammapolis är en podd om livet, om vuxna kvinnors liv och tillkortakommanden. Om det svåra i att bli en bra människa. En självutlämnande, underhållande podd där två mammor diskuterar allt från kropp, skam och förlåtelse till den djupaste sorg. Av en präst och en polis som båda är mammor. Maria Sundblom Lindberg och Sandra Helsing.

Varför en podd som Mammapolis?

- Det finns snarare 1000 orsaker att inte göra den, till exempel att det är asjobbigt att blottlägga sig offentligt. Men vi bestämde oss för att vi är för gamla för jantelagen och dessutom tycker vi det är vansinnigt kul att prata människor och känslor, säger Maria Sundblom Lindberg.

- Jag tror det är otroligt viktigt att visa det äkta, transparenta i en familj, en relation och ens förflutna. Att kunna dela med sig av sina erfarenheter. Att plocka fram det som är tabu, som skam och sex, påpekar Sandra Helsing.

Vad pratar ni om i Mammapolis?

- Vi pratar om ämnen som vi själva gärna skulle lyssna på om andra skulle podda kring dem och vi tror att vi kan inspirera andra att bli lite modigare och öppnare om vi är det. Och modig och öppen är ofta ingången till ett bättre liv. På alla plan, konstaterar Sundblom Lindberg.

De två känner egentligen inte varandra och har 10 års åldersskillnad. Hur kom ni på idén till Mammapolis?

- Men just det är väl en super utgångspunkt för en podd? Idén kom när jag försökte få med Sandra till programmet Cirkus Familj i Yle Fem och vi aldrig kunde avsluta telefonsamtalet för vi bubblade vidare hela tiden. Sånt bubbel växer inte på träd, berättar Sundblom Lindberg.

Podden Mammapolis finns i 15 avsnitt på svenska.yle.fi/poddar samt på Arenan, iTunes och Soundcloud.

Sandra Helsing:
- Jag är mamma, yogalärare, människa, underbar, rolig, läcker, syster, dotter, vän, stöd, inspiratör och poddare, Mrs Nordic Nightmare samt ljuvlig flickvän. Och polis.

Maria Sundblom Lindberg:
- Yrkesmässigt är jag psykoterapeut, präst och publicist. Mänskligt sätt är jag hustru, mamma och en människa som skulle behöva leva en gång till för att hinna bli den jag vill vara.

Det senaste avsnittet av Mammapolis handlar om äktenskap. Övervinner kärleken faktiskt allt? Lyssna!

Läs mera:

Så här lyssnar du på poddar

Vad är en podd? Hur lyssnar jag, hur laddar jag ner den och hur prenumererar jag? Här besvarar vi dina frågor om poddlyssnande.

Familj

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP