Hoppa till huvudinnehåll

Visade långfingret – fick avstängning

Jyrki Aho tvingades lämna matchen mot KalPa. Jyrki Aho tvingades lämna matchen mot KalPa. Bild: All Over Press jyrki aho

Inte nog med de enorma problemen på isen och de stora hålen i kassan. Nu är Bluestränaren Jyrki Aho dessutom avstängd.

Det var i tisdagens ligamatch mellan Blues och KalPa som Jyrki Aho gjorde bort sig. Bluestränaren blev arg på domarna och visade långfingret.

Nu har ligan beslutat att Aho får en avstängning. Tränaren fick två matcher. Han har redan avtjänat en match och den andra dusten är lördagens möte med Sport i Vasa.

 • Personbil och cyklist krockade i Vasa

  Polisen utreder också en stöld av en svart Ford Ranger.

  Polisen utreder orsaken till en kollision mellan en personbil och en cyklist som inträffade vid 16-tiden på onsdagen i korsningen av Sjukhemsgatan och Institutsgatan i Vasa.

 • Tårtor utöver det vanliga

  Tobias Hamann-Pedersen inspireras av närmiljön

  Tobias Hamann-Pedersen har via vinst i en baktävling på dansk tv gjort sig känd som en riktig mästarkonditor. Nu har han fått sin egen programserie och ger sig ut i Europa för att låta sig inspireras av lokala recept och traditioner. Program som är mycket mer än bara läckra bakverk.

 • Unga nordbor: Nej till gränskontroller, ja till mera samarbete

  Unga vill studera och resa fritt i Norden.

  Att vara nordbo innebär ett särskilt ansvar gentemot dem som har det sämre i världen, säger svenskan Emelie, danskan Sara och finlandssvenska Julian. De hoppas få resa och studera fritt i Norden framöver.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport

 • Joel Pohjanpalo skadad - missar VM-kvalhösten

  Landslagsanfallaren borta i sex veckor, tillbaka i december.

  Bayer Leverkusens fyramålsskytt Joel Pohjanpalo är skadad och ur spel fram till december. Det betyder samtidigt att Hasse Backes landslag får klara sig utan 22-åringen i årets tre återstående VM-kvalmatcher.

 • Misstankar om holländska matchfixare i Finland

  De Telegraaf i Holland skriver om misstankar mot 4 spelare.

  Enligt tidningen De Telegraaf misstänks fyra holländska spelare för matchfixning i division två-matcher i Finland. Finlands Bollförbund är medvetna om misstankarna.

 • Daniel Sjölund har valt vilket IFK han skall spela för

  Ålänningen är inne på sin 14:e Allsvenska säsong

  IFK Norrköping och Daniel Sjölund är överrens. Den åländske veteranen är inne på sin 14:e Allsvenska säsong och stannar ytterligare två säsonger i Sverige innan det eventuellt bär av hem till Åland.

 • Krävde 60 000 euro - tvingas själv ersätta klubben

  Ilves tidigare tränare Armstrong förlorade i tingsrätten.

  Konflikten mellan fotbollstränaren Keith Armstrong och hans tidigare klubb Ilves är avgjord. Tingsrätten i Birkaland dömde på torsdagen för klubben - nu tvingas Armstrong öppna plånboken.