Hoppa till huvudinnehåll

Dortmund missade drömläge att ta in

Pierre-Emerick Aubameyang och David Alaba i en duell. Pierre-Emerick Aubameyang och David Alaba i en duell. Bild: EPA Borussia Dortmund

Skulle Borussia Dortmund skaka liv i spänningen i Bundesliga? Det var den stora frågan inför stormatchen mot Bayern München. Den tyska giganten höll ändå undan i det heta mötet.

I veckan förlorade Bayern München chockartat hemma mot Mainz i Bundesliga. Att Bayern förlorar en match är ytterst ovanligt, att laget förlorar hemma i München är snudd på en raritet.

Efter förlusten hade läget i toppen av Bundesliga tajtat till sig. Inför helgens omgång låg Borussia Dortmund fem poäng bakom Bayern – och då väntade mötet mellan Tysklands två största klubbar.

Bayern tog över

I lördagens match hade Dortmund chans att frälsa hemmapubliken och samtidigt injicera nytt blod i den tyska ligatoppen.

I det heta mötet lyckades de gulsvarta ändå inte ta in på Bayern. Matchen inleddes i ett furiöst tempo, men efter paus tog Bayern över och hade kontroll på matchen.

Det blev mållöst och därmed ligger Dortmund fortfarande fem poäng bakom Bayern. Nio omgångar återstår.

 • Kyrkofullmäktige vill inte se sammanslagning

  Åbo ärkestift får utlåtande på fredag.

  Fullmäktige nobbade planerna på större församlingsenheter efter gårdagens möte. Man ser hellre att en utredningsman granskar frågan.

 • Svar: Kanalen försvinner ingenstans

  Mediechef Carin Göthelid svarar på en insändare

  Hans Rautio skriver på insändarplats i HBL (24.9) att Svenska Yles ledning vill lägga ned Yle Fem. Det stämmer inte. Yle Fem finns kvar som en kanal, på delad kanalplats med Yle Teema.

 • Obama och Merkel fördömer flyganfallen mot Aleppo

  "Östra Aleppo har sjunkit ner i en skoningslös avgrund".

  USA:s president Barack Obama och Tysklands förbundskansler Angela Merkel har tillsammans fördömt de rysk-syriska flyganfallen mot östra Aleppo. Enligt FN:s biståndschef har östra Aleppo sjunkit ner i en "skoningslös avgrund".

 • Amnesty: Det finns belägg för påståenden i rapport om Ungern

  Ungern borde ta till sig kritiken, säger Amnesty.

  Ungern borde undersöka och åtgärda de problem som Amnestys rapport om flyktingarnas situation i Ungern belyser, säger Amnesty Finlands juridiska rådgivare. Ungern anklagar rapporten för att vara lögn.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport