Hoppa till huvudinnehåll

Norrman ville se tourettan diskad – ”Lite löjligt”

Sergej Ustiugov, Quebec, mars 2016.
Sergej Ustiugov leder minitouren i Kanada. Sergej Ustiugov, Quebec, mars 2016. Bild: EPA / All Over Press Sergej Ustiugov,ustiugov

Sergej Ustiugov slutade trea i gårkvällens skidsprint i Quebec – men ryssen borde inte ha fått åka i finalen. Det anser norrmannen Ola Vigen Hattestad.

Ustiugov leder Kanadas minitour efter tre deltävlingar, men hans insatser får inte idel beröm av medtävlarna.

I gårkvällens sprint kom Ustiugov in på tredje plats – men Ola Vigen Hattestad menar att ryssen borde ha diskvalificerats redan i kvartsfinalen där de två möttes.

Ola Vigen Hattestad och Sergej Ustiugov, Quebec, mars 2016.
Ola Vigen Hattestad och Sergej Ustiugov möttes i kvartsfinalskedet i Quebec. Ola Vigen Hattestad och Sergej Ustiugov, Quebec, mars 2016. Bild: EPA / All Over Press Sergej Ustiugov,Ola Vigen Hattestad

– Han försökte trycka sig förbi på insidan och först flyttade jag mig en halvmeter, berättar Hattestad till Dagbladet.

– Men så tänkte jag att nej, han gjorde samma sak i Gatineau och förstörde lite mitt finallopp där, så nu tänkte jag att jag skulle stå på mig.

Ustiugov: Det är lite löjligt

Hattestad anser att Ustiugov borde ha blivit diskad, men Ustiugov själv har en helt annan syn på situationen – och han har inte mycket till övers för Hattestads åsikt.

– Det är lite löjligt. Jag ser det helt på motsatt sätt. När jag attackerade nere i hörnet försökte Hattestad och en av de andra norrmännen att trycka in mig mellan dem.

– De pratade ihop sig och försökte knäcka mig. Jag hade ingen annan chans än att åka dit jag gjorde för att kunna ta mig förbi, säger Ustiugov till tidningen.