Hoppa till huvudinnehåll

Mäkäräinen efter nya missen: "Hade chansen i dag"

Kaisa Mäkäräinens skytte höll inte för medalj.
Kaisa Mäkäräinens skytte höll inte för medalj. Kaisa Mäkäräinens skytte höll inte för medalj. Bild: EPA Kaisa Mäkäräinen

Kaisa Mäkäräinen hade chansen att kriga om VM-medaljerna i Oslo. Då bommade hon bort sig och blev sjua. Det här värmer inte alls, säger hon.

Kaisa Mäkäräinen gick ut i spåret som nionde dam i jaktstarten efter lördagens sprinttävling. Medaljhoppet försvann snabbt. Två bommar i det första liggande skyttet sänkte finländskan, som också bommade två skott i stående.

– Jag gjorde dumma misstag på vallen, speciellt i det första stående skyttet. I dag hade jag chans till vad som helst … Det här värmer inte alls, säger hon till Yle.

Snabbast i spåret

Mäkäräinen åkte snabbast i spåret och slutade sjua trots fyra bom. Hon tycker ändå inte att det kändes speciellt bra i åkningen.

– Jag är inte nöjd med hur det kändes. Det var bättre än i sprinten, men definitivt ingen superåkning.

Mäkäräinens saldo efter hälften av de individuella loppen är en sjundeplats och en niondeplats. Jakten på en perfekt insats fortsätter den kommande veckan. Då avgörs distansloppet och masstarten.

– Det har inte varit någon katastrof, men för att ta medalj krävs superinsatser. Utan dem blir det så här. Men jag är med i matchen och jag har två tävlingar kvar.

"Kunnat slåss om medaljerna

I täten tog Laura Dahlmeier guldet efter prickfritt skytte. Dorothea Wierer sköt två bommar och Marie Dorin Habert tre bommar.

Mäkäräinen var drygt fyrtio sekunder efter bronsmedaljören Dorin Habert.

– Det var många som bommade mycket. Det fanns chanser i dag. Med två bommar hade Kaisa kunnat slåss om medaljerna, säger Finlands förbundskapten Marko Laaksonen.

"Få glädjeämnen"

Tävlingens andra finländska Mari Laukkanen startade långt bak. Hon sköt tre bommar och hade inte mycket att dra på munnen åt efter 45:e platsen.

– Det är få glädjeämnen. Besvikelsen ligger på ytan. Det är svårt att vända trenden, säger Laukkanen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport