Hoppa till huvudinnehåll

Rattfyllerist misstänks ha orsakat Ivaloolyckan

Olycksplatsen norr om Ivalo i Lappland.
Olycksplatsen norr om Ivalo i Lappland. Olycksplatsen norr om Ivalo i Lappland. Bild: Yle/Eljas Niskanen Lappland,Ivalo,Enare,olyckor,trafikolyckor

Polisen misstänker att gårdagens allvarliga trafikolycka i Ivalo orsakades av en rattfyllerist. Olyckan, där två bilar var inblandade, krävde tre människoliv.

Föraren överlevde och vårdas på intensivavdelning. Han tros ha tappat kontrollen över sin bil och därför orsakat olyckan. Han misstänks för rattfylleri, dödsvållande, vållande av skada och grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Föraren och de tre omkomna var unga vuxna och färdades alla i samma bil. De var utländska studerande som befann sig i Finland.

Personerna som färdades i den andra bilen vårdas fortfarande på sjukhus, och en av dem får intensivvård. Sammanlagt fanns sju personer i de två olycksbilarna.

Enligt polisen rådde normalt vinterväglag vid olycksplatsen. Vägytan var isig, men inte hal.

  • Silltraditionsmuseet Dikseli, Röölä

    Allt du någonsin velat veta om sill!

    Nu smakar det med sill! Rööläs sillfabrik höll hela det finska folket vid sill i flera årtionden – den imponerande sillfisketraditionen är nu förevigad i Finlands enda sillmuseum.

  • Märkets fyr, Hammarland

    Fyren på riksgränsen.

    Bada bastu i Finland och ta ett dopp i Sverige – utan passkontroll! Den kulturhistoriskt värdefulla fyren står på en kobbe där riksgränsen går tvärs över.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes