Hoppa till huvudinnehåll

Säkrade titeln – så firade Sundby sin totalseger

Att vinna Tour de Ski var ett av Martin Johnsrud Sundbys mål under säsongen. Det grejade han med rekordstor segermarginal.
Att vinna Tour de Ski var ett av Martin Johnsrud Sundbys mål under säsongen. Det grejade han med rekordstor segermarginal. Att vinna Tour de Ski var ett av Martin Johnsrud Sundbys mål under säsongen. Det grejade han med rekordstor segermarginal. Bild: All Over Press Martin Johnsrud Sundby

I samband med fredagens lopp i Kanada säkrade Martin Johnsrud Sundby segern i den totala världscupen – för tredje gången i rad. Det är en ganska stor bragd, säger norrmannen.

Det har inte funnits några tvivel om vem som är världens bästa skidåkare på herrsidan den här vintern. Martin Johnsrud Sundby har dominerat fullständigt mest hela tiden.

Han tog hem Tour de Ski i januari med rekordstor marginal och i fredags säkrade han slutligen den totala världscupsegern.

Det här är Sundbys tredje totalseger i följd.

– Jag tycker det är en ganska stor bragd att ta hem tre raka världstitlar. Dessutom har jag vunnit Tour de Ski tre år i rad, säger han enligt NRK.

"Väldigt, väldigt stort"

Under Kanadatouren säkrade han definitivt sin tredje totalseger. Det firade han sparsmakat.

– Jag drack cola i sängen på fredagen och firade. Det var trevligt, säger Sundby.

Norrmannen hade tre huvudmål för säsongen: totala världscupen, Tour de Ski och femmilen i Holmenkollen. Han har tagit hem alla med eftertryck.

– Det här är väldigt, väldigt stort.

Siktar på pallen i Kanada

Sundby inledde touren i Kanada knackigt, men han har fortfarande chansen att ta sig upp på pallen. Det tror han också på. Han ligger 53 sekunder efter landsmannen Emil Iversen på tredjeplatsen.

– Det finns möjligheter. Jag går all in på resten av distanserna. Jag måste köra i ett mördande tempo, det får bära eller brista.

Touren i Kanada fortsätter med sprint på tisdag.

 • Sergio Busquets i Champions League-finalen våren 2015 - mot Juventus.

  Juventus - Barcelona inleder kvartsfinalerna i Champions League

  Åtta lag återstår i Europas största klubblagsturnering.

  Med åtta lag kvar börjar det vara svårt att hitta ointressanta matchpar i fotbollens Champions League. Den 11 april rivstartar Yle kvartsfinalskedet för i vår med stormötet Juventus - FC Barcelona.

 • Ungdomar i Oxhamns skola i Jakobstad.

  Österbottniska skolelever vill bli konsttestare

  Oxhamns skola är en av skolorna som deltar i projektet.

  Projektet Konsttestarna har fått en bra start i Österbotten. Samtliga skolor med årskurserna 7-9 i landskapet har anmält sig till projektet. Oxhamns skola i Jakobstad är en av dem.

 • Donald Trump, omgiven av republikanska politiker, undertecknar resolutioner i Vita huset 27.3.2017

  Trump väntas riva upp Obamas klimatåtgärder

  Energioberoende och nya gruvjobb är Trumps mål.

  USA:s president Donald Trump väntas underteckna ett dekret som syftar till att riva upp en stor del av företrädaren Barack Obamas klimatåtgärder. Målsättningen är energioberoende och att återskapa tusentals kolbrytarjobb.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport

 • Sergio Busquets i Champions League-finalen våren 2015 - mot Juventus.

  Juventus - Barcelona inleder kvartsfinalerna i Champions League

  Åtta lag återstår i Europas största klubblagsturnering.

  Med åtta lag kvar börjar det vara svårt att hitta ointressanta matchpar i fotbollens Champions League. Den 11 april rivstartar Yle kvartsfinalskedet för i vår med stormötet Juventus - FC Barcelona.

 • Leonard Jägerskiöld Nilsson har skrivit boken "Fotbollens Heraldik".

  "Klubbmärket är den fundamentala grund som förenar spelarna med supportrarna"

  Leonard Nilsson har skrivit en bok om fotbollens heraldik.

  Vad har eldarna i Liverpools emblem för betydelse? Vad representerar fyrklövern i Celtics märke? Och varför har West Ham ett par nithammare i sin logga? Frågor som dessa har engagerat och fascinerat svensken Leonard Jägerskiöld Nilsson som fördjupat sig i klubbmärkets betydelse inom fotbollen.

 • 17-åriga Wilma Sjöholm spelar för FC United i Jakobstad.

  Knäskadad Sjöholm väntar på besked - EM-kvalresan i fara

  Wilma Sjöholm skadade sitt knä i ligasegern över JyPK.

  GBK:s talangfulla anfallsspelare Wilma Sjöholm skadade sitt knä i söndagens damligaomgång i Jyväskylä. Det svullna knäet verkar nu sätta stopp för hennes medverkan i U19-landslagets fortsatta EM-kval.