Hoppa till huvudinnehåll

Säkrade titeln – så firade Sundby sin totalseger

Att vinna Tour de Ski var ett av Martin Johnsrud Sundbys mål under säsongen. Det grejade han med rekordstor segermarginal. Att vinna Tour de Ski var ett av Martin Johnsrud Sundbys mål under säsongen. Det grejade han med rekordstor segermarginal. Bild: All Over Press martin johnsrud sundby

I samband med fredagens lopp i Kanada säkrade Martin Johnsrud Sundby segern i den totala världscupen – för tredje gången i rad. Det är en ganska stor bragd, säger norrmannen.

Det har inte funnits några tvivel om vem som är världens bästa skidåkare på herrsidan den här vintern. Martin Johnsrud Sundby har dominerat fullständigt mest hela tiden.

Han tog hem Tour de Ski i januari med rekordstor marginal och i fredags säkrade han slutligen den totala världscupsegern.

Det här är Sundbys tredje totalseger i följd.

– Jag tycker det är en ganska stor bragd att ta hem tre raka världstitlar. Dessutom har jag vunnit Tour de Ski tre år i rad, säger han enligt NRK.

"Väldigt, väldigt stort"

Under Kanadatouren säkrade han definitivt sin tredje totalseger. Det firade han sparsmakat.

– Jag drack cola i sängen på fredagen och firade. Det var trevligt, säger Sundby.

Norrmannen hade tre huvudmål för säsongen: totala världscupen, Tour de Ski och femmilen i Holmenkollen. Han har tagit hem alla med eftertryck.

– Det här är väldigt, väldigt stort.

Siktar på pallen i Kanada

Sundby inledde touren i Kanada knackigt, men han har fortfarande chansen att ta sig upp på pallen. Det tror han också på. Han ligger 53 sekunder efter landsmannen Emil Iversen på tredjeplatsen.

– Det finns möjligheter. Jag går all in på resten av distanserna. Jag måste köra i ett mördande tempo, det får bära eller brista.

Touren i Kanada fortsätter med sprint på tisdag.

Läs också

 • Svenska Yle i Italien: Efterskalv skakade sängen

  Reporter Jessica Stolzmann når i dag jordbävningsområdet.

  - Jag har vaknat under natten av att efterskalv skakat sängen. Det säger Yle Nyheters utsända Jessica Stolzmann som är i staden L’Aquila en timmes väg från de byar som drabbades av jordskalvet på onsdagsmorgonen.

 • Besök Lappvikens sjukhus i virtuell verklighet

  Ta del av Radioteaterns hörspelsinstallation på din dator.

  Lappvikens sjukhus har under sin 160-åriga historia vårdat såväl vanliga människor som många berömda personer som lidit av mentala problem. Den veckra byggnaden ritad av Carl Ludwig Engel har sett och hört många historier. Nu bjuder Radioteatern er på några av dem.

 • Svampguide för nybörjare

  Tips för oerfarna svamplockare.

  Har du ingen i familjen eller kompisgänget som kan följa med dig ut i skogen och lära dig vilka svampar som är ätliga och goda, så skall du nu få några goda råd och tips. Utrustning: Skaffa en svampkniv, svampkorg och en svampbok eller app till telefone

Nyligen publicerat - Sport