Hoppa till huvudinnehåll

UFC-superstjärna skrällstrypt: ”Jag är den nya kungen”

Nate Diaz, 2011.
Strypspecialisten Nate Diaz besegrade Conor McGregor. Nate Diaz, 2011. Bild: All Over Press nate diaz

Conor McGregor har förlorat sin första match i UFC. Nate Diaz skrällde stort i Las Vegas när han med ett strypgrepp besegrade irländaren.

Conor McGregor är en av världens mest kända MMA-fighters och var storfavorit inför mötet med Diaz i welterviktklassen på UFC-galan i Las Vegas på lördag morgon finsk tid.

Den obesegrade irländaren skulle egentligen möta Rafael dos Anjos men efter en skada ställdes McGregor mot Nate Diaz, som fick veta att mötet blir av endast elva dagar innan.

Men amerikanen tackade jag – och gjorde sitt livs match.

McGregor: Jag tog en risk

I slutet av den andra ronden fick Diaz ner McGregor efter några tunga slag och avslutade fajten med ett strypgrepp.

– Jag är inte förvånad. Jag är den nya kungen, ropade Diaz ut i Viasats sändning efter segern.

Fjäderviktsmästaren McGregor kunde med andra ord inte hävda sig två viktklasser högre upp. Och han kom inte med några bortförklaringar efteråt.

– Jag tog en risk, säger McGregor till mmafighting.com. Jag respekterar Nate, såna här saker händer i MMA. Jag tog en risk och det gav inte resultat.

Tate skrällde mot Holm

Även på damsidan sågs en jätteöverraskning. Holly Holm förlorade sitt titelbälte till Miesha Tate, som tog sin femte raka seger.

Holm, som i sin senaste match slagit obesegrade Ronda Rousey, såg ut att kunna försvara sin titel när hon vann tre av de fyra första ronderna, men i den femte avgjorde Tate.

Domarna avslutade kampen efter att Tate fått ett fast strypgrepp om Holm.

– Jag visste att jag var tvungen att avsluta matchen. Jag visste att jag var tvungen att vara perfekt i den femte ronden, säger Tate till mmafighting.com.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport