Hoppa till huvudinnehåll

Vasaloppsdebuten gav mersmak för Lindvall – ”Nog lockar det att fortsätta”

IF Minkens Christoffer Lindvall vid FSS-mästerskapen i Vörå 2016.
Christoffer Lindvall (arkivbild) IF Minkens Christoffer Lindvall vid FSS-mästerskapen i Vörå 2016. Bild: Yle/Juho Karlsson if minken

IF Minkens Christoffer Lindvall gjorde på söndagen sitt första Vasalopp i karriären. Och det blev en bra debut då han som bästa finländare åkte i mål på 65:e plats.

Christoffer Lindvall fanns med bland de 80 bästa under hela det 90 kilometer långa loppet mellan Sälen och Mora och till slut korsade han mållinjen som 65:e man, 6.30 efter segraren John Kristian Dahl.

– Det var riktigt roligt. Första backen var tuffare än vad jag hade förväntat mig men sedan då vi kom upp på myrarna så gick det riktigt bra. Det känns nog bra att bli bästa finländare.

– Ett försiktigt mål var att sluta bland de 50 bästa men att vara bland de 100 bästa är bra och helt okej för att vara första gången, säger Lindvall till Yle Sporten.

Mer långlopp i framtiden

Lindvall säger att han hade bra med krafter under hela loppet och att det var bra förhållanden att tävla i.

– Spåren var skarpa och bra i täten. Alla vi från IF Minken körde utan fäste och jag hade bra skidor, säger han.

Nu är Vasaloppsdebuten avklarad för Lindvall och i framtiden kan det bli en större satsning på långlopp.

– Jag är väl egentligen sprinter men nog lockar det att fortsätta med långlopp. Jag lovar inte att det blir en heltidssatsning på det ännu men nog är det här roligast. Det är något helt annat än sprint och distanslopp, säger han.