Hoppa till huvudinnehåll

Jonathan Nurmi, beatboxaren från Kimitoön

Jonathan Nurmi beatboxar
Jonathan Nurmi beatboxar Bild: Yle/Nina Bergman jonathan nurmi,Beatboxing

Jonathan är en skicklig beatboxare som lärt upp sig själv och nu får allt mera framgång i olika talangtävlingar.

För en tid sedan utnämndes han till Vuoden AmisTalentti, han vann alltså yrkesutbildningarnas talangtävling i Åbo. Och i fredags blev han andra i Talent 2016 i Karis.

Jonathan Nurmi är uppvuxen i Dragsfjärd, men studerar idag i Åbo. Mellan studievarven i datanomi beatboxar han och utvecklas just nu i en rasande takt.


Han började utveckla sin beatbox redan som sjuåring till föräldrarnas stora förvåning. När han såg beatboxaren Felix Zenger live på en kulturkarneval år 2012 blev han mycket inspirerad och förstod att han måste ta det hela lite mer på allvar.

Han hade tänkt studera musik med det blev datakunskap istället, eftersom han tror att han kanske då skulle bli trött på musiken. Teknik och datorer har dessutom alltid intresserat Jonathan Nurmi.

Beatboxing kräver ett bra rytmsinne och ett välfungerande munläder. Jonathan har hittills lärt sig allt via You Tube-klipp på nätet.

Ibland ställer sig Jonathan på gågatan eller i något shoppingcenter och slänger ut hatten och beatboxar någon timme. Det brukar bli en liten extra slant i studentplånboken.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland