Hoppa till huvudinnehåll

Timmerbil i diket i Kronoby

Stockbil i diket på Åsbackavägen i Kronoby
Stockbil i diket på Åsbackavägen i Kronoby Bild: Yle/ Kjell Vikman Österbotten,Kronoby,åsbackavägen

En timmerbil med släp har vält tvärs över Åsbackavägen i Kronoby. Under åren har flera olyckor skett på vägavsnittet i fråga. "Vägunderhållet är under all kritik".

Olyckan inträffade alltså längs med Åsbackavägen ett par kilometer in på Kronobysidan.

- Vägen är otroligt hal. En fullastad timmerbil fick sladd och välte. Släpet ligger i ena diket och bilen i andra, säger Tore Lindström på Österbottens räddningsverk.

Föraren klarade sig oskadd.

Vägen är avstängd och Lindström uppskattar att det kommer att ta hela förmiddagen innan trafiken löper normalt igen.

Ökänt ställe bland trafikanter på Åsbackavägen

Under årens lopp har det hänt flera olyckor på det här vägavsnittet längs Åsbackavägen i Kronoby. Det kritiska stället är Borrmossen och Borrbacken. Tunga timmerbilar på väg mot UPM i Jakobstad kan lätt råka illa ut när de kommer ner för backen och vägen är en enda svinrygg med stark lutning.

Den enda chansen för timmerbilschauffören är att köra mitt på vägen och hoppas på att ingen trafik kommer emot i den andra körriktningen. Vägen var glashal vid olyckstillfället, svartis på vägen och ingen saltbil hade synts till.

- Vägen borde ha åtgärdats för länge sedan, nu har man tydligen fått pengar för vägsträckan men det kan dröja innan nånting sker, säger yrkeschauffören Göran Björklund som intresserat följde med bärgningsarbetet.

- Man måste köra mitt på vägen vid det här vägavsnittet, annars far släpet i diket.

-Vägunderhållet är under all kritik, lutningen är problemet och det borde ha saltats klockan fem på morgonen, vägen borde klassas upp.

Texten har uppdaterats kl 11.00

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten