Hoppa till huvudinnehåll

Tv-tittarna flockas kring Borgåbons naturskildringar

Fågelliv på Klovharun.
Klovharun utanför Pellinge kommer att figurera i ett avsnitt av serien. Fågelliv på Klovharun. Bild: Yle / Hanna Othman Klovharun (Finland),Pellinge,Tove Jansson,skärgårdar,öar,Skärgård & öar,fiskmås,svanar,vattendrag,klovharun

Dokumentärserien Den förtrollande vildmarken har tagit en plats bland de populäraste serierna på finsk tv. Hjärnan bakom serien är Borgåbon Petteri Saario.

Det Borgåbaserade produktionsbolaget DocArt har hittat sin succéprodukt, i och med serien Den förtrollande vildmarken (på finska: Erämaan lumo).

Enligt Finnpanels tittarundersökningar har söndagens avsnitt av Den förtrollande vildmarken nått sammanlagt 838 000 tittare, och medeltalet för programmet var 677 000 tittare.

Med de här siffrorna är serien ett av de mest sedda programmen på Yle 1 förra veckan, slaget endast av huvudnyhetssändningen och den efterföljande sporten på söndagen, samt av de regionala nyheterna på måndagen.

Programmet finns bland de tio mest sedda programmen överlag på finsk tv förra veckan.

Söndagens avsnitt handlade om nationalparkerna i Oulanka och Paanajärvi i nordöstra Finland.

Succén gäller även på Yle Arenan. Sex avsnitt av serien finns redan publicerade, de har setts sammanlagt strax över 100 000 gånger.

Borgåbon Petteri Saario står för manuskript, regi och foto för serien. I ett avsnitt som ännu inte visats på tv kommer Saario att röra sig i Borgå skärgård.

Serien Den förtrollande vildmarken på Yle Arenan

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland