Hoppa till huvudinnehåll

Zidanes önskan: Behåll Ronaldo

Zinedine Zidane tycker att Cristiano Ronaldo ska stanna i Real Madrid. Zinedine Zidane tycker att Cristiano Ronaldo ska stanna i Real Madrid. Bild: Rex Features/All Over Press Zinedine Zidane

En del Real Madrid-supportrar buar åt Cristiano Ronaldo. Tränaren Zinedine Zidane väljer i stället att ge klart besked om portugisens framtid: Jag vill ha kvar honom.

Cristiano Ronaldo har inte strålat lika klart den här säsongen som tidigare – även om han gör en mer än godkänd säsong målmässigt.

Efter derbyförlusten mot Atletico Madrid i slutet av februari gick Ronaldo ut och kritiserade sina medspelare för att inte spela på hans nivå.

Portugisen tog sedan tillbaka uttalandena, men skadan var redan skedd. I lördagens hemmamatch mot Celta Vigo buade delar av Real-publiken ut honom – trots att han gjorde fyra mål när Los Blancos slaktade sin motståndare.

”Ifrågasätter inte”

Ryktena om att Ronaldo kan röra på sig i sommar finns hela tiden där, men inför tisdagens Champions League-åttondel mot Roma, som Yle sänder direkt, väljer Reals tränare Zinedine Zidane att säga sitt.

Det råder ingen tvekan om att fransmannen vill behålla Ronaldo.

– Jag är tränare och jag vill ha kvar Cristiano. Fansen har visslat åt mig också. Det handlar inte om att ifrågasätta spelare. De vill alltid ha mer av spelarna och det är i grunden bra för spelarna för att utvecklas och alltid göra väl ifrån sig, säger Zidane.

”Gör det omöjliga”

Mot Roma ska Real Madrid inte ha några större problem att avancera. Madridklubben tog hem den första matchen med 2–0 i Rom och det försprånget är tryggt inför dusten på Santiago Bernabeu.

– Det enda vi måste göra är att vinna matchen. Vi tänker bara på nästa match. Många tror att det blir enkelt, men så är inte fallet, säger Zidane.

Romas tränare Luciano Spalletti inser också det nästintill omöjliga i att åka till Madrid med kravet att vinna med flera måls marginal.

– Jag ber mitt lag att göra det omöjliga. Sättet de har tränat gör att det är möjligt att kräva det, säger Spalletti.

 • Positivt om svenskan i norra Karelen

  Lärarna behöver ändå mer stöd.

  Från och med i höst har finskspråkiga skolelever läst svenska redan från och med sjätte klass i stället för sjuan som tidigare. Det finns tecken på att ändringen är lyckad, men lärarna behöver mer stöd.

 • Kreativ bokföring får biståndet att se större ut

  AidWatch: EU skyldig u-länderna 37 miljarder euro.

  Pengar som används i hemlandet men räknas som bistånd får många EU-länders biståndsinsatser att se större ut på papper. Också i Finland, som snart kan anses vara ”bland de största målen för finska biståndspengar”. Samtidigt EU bryter sina biståndslöften.

 • Debatt i riksdagen om sänkt ersättning för diabetesmedicin

  Många vill ha sötsaksskatten tillbaka.

  Oppositionen grillade under riksdagens frågetimme regeringen om planerna på att sänka ersättningen för diabetesmedicin. Den slopade fulla ersättningen kan förorsaka diabetiker en tilläggsutgift på upp till 500 euro per år, konstaterades det i riksdagen.

Läs också

 • Kreativ bokföring får biståndet att se större ut

  AidWatch: EU skyldig u-länderna 37 miljarder euro.

  Pengar som används i hemlandet men räknas som bistånd får många EU-länders biståndsinsatser att se större ut på papper. Också i Finland, som snart kan anses vara ”bland de största målen för finska biståndspengar”. Samtidigt EU bryter sina biståndslöften.

 • Tre tips - så blir du en bättre mobilfotograf

  Fota först, tänk sen, säger fotografen Iiris Heikka.

  Ser din instagram suddig och råddig ut? Hur lyckas vissa knäppa så fina bilder med telefonen? Lasso och fotografen Iiris Heikka ger dej tre tips för snyggare mobilbilder!

 • “Prinsessor får oförtjänt mycket skit”

  Prinsessworkshop på bokmässan var populär.

  Prinsessor är fortfarande underskattade och det som pojkar typiskt gör är normen, säger prinsessillustratören Sanna Mander. Men bland barnen på Helsingfors bokmässa fanns bara ivriga barn, oberoende av kön - alla ville bestämma hur den prinsessa Mander ritade skulle se ut.

Nyligen publicerat - Sport