Hoppa till huvudinnehåll

Zidanes önskan: Behåll Ronaldo

Zinedine Zidane tycker att Cristiano Ronaldo ska stanna i Real Madrid. Zinedine Zidane tycker att Cristiano Ronaldo ska stanna i Real Madrid. Bild: Rex Features/All Over Press Zinedine Zidane

En del Real Madrid-supportrar buar åt Cristiano Ronaldo. Tränaren Zinedine Zidane väljer i stället att ge klart besked om portugisens framtid: Jag vill ha kvar honom.

Cristiano Ronaldo har inte strålat lika klart den här säsongen som tidigare – även om han gör en mer än godkänd säsong målmässigt.

Efter derbyförlusten mot Atletico Madrid i slutet av februari gick Ronaldo ut och kritiserade sina medspelare för att inte spela på hans nivå.

Portugisen tog sedan tillbaka uttalandena, men skadan var redan skedd. I lördagens hemmamatch mot Celta Vigo buade delar av Real-publiken ut honom – trots att han gjorde fyra mål när Los Blancos slaktade sin motståndare.

”Ifrågasätter inte”

Ryktena om att Ronaldo kan röra på sig i sommar finns hela tiden där, men inför tisdagens Champions League-åttondel mot Roma, som Yle sänder direkt, väljer Reals tränare Zinedine Zidane att säga sitt.

Det råder ingen tvekan om att fransmannen vill behålla Ronaldo.

– Jag är tränare och jag vill ha kvar Cristiano. Fansen har visslat åt mig också. Det handlar inte om att ifrågasätta spelare. De vill alltid ha mer av spelarna och det är i grunden bra för spelarna för att utvecklas och alltid göra väl ifrån sig, säger Zidane.

”Gör det omöjliga”

Mot Roma ska Real Madrid inte ha några större problem att avancera. Madridklubben tog hem den första matchen med 2–0 i Rom och det försprånget är tryggt inför dusten på Santiago Bernabeu.

– Det enda vi måste göra är att vinna matchen. Vi tänker bara på nästa match. Många tror att det blir enkelt, men så är inte fallet, säger Zidane.

Romas tränare Luciano Spalletti inser också det nästintill omöjliga i att åka till Madrid med kravet att vinna med flera måls marginal.

– Jag ber mitt lag att göra det omöjliga. Sättet de har tränat gör att det är möjligt att kräva det, säger Spalletti.

 • Se upp för ovanligt ilskna getingar

  Insekternas tröskel att sticka är lägre än vanligt.

  De stora temperaturväxlingarna i sommar har lett till att rutinerna i getingsamfunden vänts upp och ner. Insektsforskare Lena Huldén säger att getingarna rentav förlorat meningen med livet. Kaoset får dem att bli frustrerade, vilket leder till att deras tröskel att sticka är lägre än vanligt.

 • Överbeskyddande föräldrar bäst eller pest?

  När bryr sig en förälder för mycket respektive för lite?

  Om föräldrarna begränsar sitt barn för mycket av rädsla för att barnet skall göra sig illa eller bli frustrerat, så kan det hämma barnets utveckling. Å andra sidan är en nonchalant inställning till barnet också skadligt, eftersom barn behöver trygget, kärlek och uppskattning. Men var går gränsen för när man bryr sig för lite respektive för mycket? Expert Outi Ruishalme ger sin syn på saken.

Läs också

 • Fyra zikafall i Florida

  Personerna har vistats i ett område nära Miami.

  Det myggburna zikaviruset har för första gången bekräftats på USA:s fastland.

 • ”Emsalöbron är lämplig för att öva sina simhopp”

  Klippdykare hoppar från höga klippor och broar ner i vatten.

  Att hoppa från klippor, byggnader och broar ner i vatten kan låta som något som sker i en actionfilm. Tuukka Palonen och Niko Laitila har klippdykning som hobby. De har hoppat i ifrån bland annat Emsalöbron, lyftkranen vid Nosturi i Helsingfors och murarna runt Sveaborg.

Nyligen publicerat - Sport

 • Trots bra start – Kontinen utslagen i Toronto

  Kontinen och Peers förlorade kvartsfinalen i Toronto.

  Henri Kontinen och John Peers lyckades inte ta sig till semifinal i Mastersturneringen i Toronto. Kontinen och Peers förlorade kvartsfinalen mot Ivan Dodig och Marcelo Melo.

 • Brand i OS-byn – kan vara anlagd

  Branden utbröt i en källare.

  En brand utbröt på fredagen i en av byggnaderna där Australiens trupp bor i OS-byn. Ingen skadades i branden som enligt CNN misstänks vara anlagd.