Hoppa till huvudinnehåll

Zidanes önskan: Behåll Ronaldo

Zinedine Zidane tycker att Cristiano Ronaldo ska stanna i Real Madrid.
Zinedine Zidane tycker att Cristiano Ronaldo ska stanna i Real Madrid. Zinedine Zidane tycker att Cristiano Ronaldo ska stanna i Real Madrid. Bild: Rex Features/All Over Press Zinedine Zidane

En del Real Madrid-supportrar buar åt Cristiano Ronaldo. Tränaren Zinedine Zidane väljer i stället att ge klart besked om portugisens framtid: Jag vill ha kvar honom.

Cristiano Ronaldo har inte strålat lika klart den här säsongen som tidigare – även om han gör en mer än godkänd säsong målmässigt.

Efter derbyförlusten mot Atletico Madrid i slutet av februari gick Ronaldo ut och kritiserade sina medspelare för att inte spela på hans nivå.

Portugisen tog sedan tillbaka uttalandena, men skadan var redan skedd. I lördagens hemmamatch mot Celta Vigo buade delar av Real-publiken ut honom – trots att han gjorde fyra mål när Los Blancos slaktade sin motståndare.

”Ifrågasätter inte”

Ryktena om att Ronaldo kan röra på sig i sommar finns hela tiden där, men inför tisdagens Champions League-åttondel mot Roma, som Yle sänder direkt, väljer Reals tränare Zinedine Zidane att säga sitt.

Det råder ingen tvekan om att fransmannen vill behålla Ronaldo.

– Jag är tränare och jag vill ha kvar Cristiano. Fansen har visslat åt mig också. Det handlar inte om att ifrågasätta spelare. De vill alltid ha mer av spelarna och det är i grunden bra för spelarna för att utvecklas och alltid göra väl ifrån sig, säger Zidane.

”Gör det omöjliga”

Mot Roma ska Real Madrid inte ha några större problem att avancera. Madridklubben tog hem den första matchen med 2–0 i Rom och det försprånget är tryggt inför dusten på Santiago Bernabeu.

– Det enda vi måste göra är att vinna matchen. Vi tänker bara på nästa match. Många tror att det blir enkelt, men så är inte fallet, säger Zidane.

Romas tränare Luciano Spalletti inser också det nästintill omöjliga i att åka till Madrid med kravet att vinna med flera måls marginal.

– Jag ber mitt lag att göra det omöjliga. Sättet de har tränat gör att det är möjligt att kräva det, säger Spalletti.

 • Familjen Enlund köpte hus i Larsmo. Här sitter de i sitt kök.

  Jakobstad tappar invånare till grannkommunerna

  En fjärdedel väljer att bo i någon av grannkommunerna.

  Jakobstad har en självförsörjningsgrad på 133 procent när det gäller arbetsplatser. Alltså väljer ungefär en fjärdedel av de som jobbar i stan att bo någon annanstans. Bland dem finns familjen Enlund som bor i Larsmo och jobbar i Jakobstad. Det här är en artikel i Svenska Yles serie Valfrågor.

 • Vitrysk polis håller i en demonstrant som i sin tur försöker förklara något.

  Lukasjenkos egna anhängare demonstrerar mot sin president

  Vitryssarna kräver bättre ekonomi snarare än större frihet.

  I Vitryssland har våren fört med sig flera stora demonstrationer mot president Aleksander Lukasjenkos regim. På lördagen ordnas den hittills största sedan protesterna mot presidentvalet i december år 2010 i huvudstaden Minsk. Mycket tyder på att regimen svarar lika brutalt på demonstrationerna nu som de gjorde då.

 • Punktskriftsdisplayen är ett viktigt hjälpmedel för synskadade

  Hanner och Skogster årets braillörer

  De premieras för sitt aktiva arbete för punktskriften

  Tor Hanner från Ekenäs och Karl-Oscar Skogster från Helsingfors har premierats för sitt aktiva arbete för punktskriften.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport