Hoppa till huvudinnehåll

Zlatan: Är inte i slutet av karriären

Zlatan Ibrahimovic har all anledning att le efter en fin säsong i PSG.
Zlatan Ibrahimovic har all anledning att le efter en fin säsong i PSG. Zlatan Ibrahimovic har all anledning att le efter en fin säsong i PSG. Bild: EPA zlatan ibrahimovic

På onsdag ska Paris Saint-Germain försöka ta sig vidare till kvartsfinal i Champions League. Många tror att det här är Zlatan Ibrahimovics sista chans att ta hem titeln. Svensken tror inte det.

Efter 2–1 hemma i Paris mot Chelsea – efter en spelmässigt överlägsen insats – har PSG goda möjligheter att avancera i Champions League på onsdag.

I samma läge av turneringen i fjol möttes också lagen. Då slog PSG ut Chelsea efter förlängning – med en man mindre. Zlatan Ibrahimovic tog en tidig utvisning och tvingades se på när lagkamraterna fixade avancemanget.

– Jag har aldrig varit med om det förut. Men förhoppningsvis får jag stanna kvar längre den här gången, säger Ibrahimovic till Sportbladet.

”Värmer bara upp”

PSG är tillbaka i London och är favorit. Parisklubben ses som en outsider i turneringen – i det som kan vara Ibrahimovics sista chans att ta hem titeln.

Det är fortfarande väldigt oklart om och i så fall var svensken spelar nästa säsong. Han har ett utgående kontrakt med PSG och många tror att den här våren blir hans sista i Champions League.

Ibrahimovic ser inte det så.

– Jag värmer bara upp, jag är inte i slutet på min karriär. Jag känner mig ung, och jag har gjort bättre ifrån mig än någonsin.

– Att ta hem Champions League gör mig inte till en bättre spelare och det gör mig inte till en sämre spelare. Men om jag får vinna Champions League blir jag lycklig så klart. Jag har haft turen att spela i fantastiska klubbar, med fantastiska spelare, och jag har chansen i år också. Jag kommer göra mitt bästa för att vinna.

Zlatan Ibrahimovis ska försöka skjuta Paris Saint-Germain till kvartsfinal i Champions League.
Zlatan Ibrahimovic gjorde ett av målen i det första mötet med Chelsea. Zlatan Ibrahimovis ska försöka skjuta Paris Saint-Germain till kvartsfinal i Champions League. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Zlatan Ibrahimović

”Ingenting efter EM”

Ibrahimovic gör en fenomenal säsong i Frankrike och öser in mål i Ligue 1.

Till sommaren väntar EM-slutspelet i Frankrike. Ibrahimovic säger att framtidsplanerna är luddiga efter det.

– Just nu finns det ingenting efter EM, det finns inga diskussioner.

 • Gruppen som befrias från Yleskatt blir större

  Beslutet berör 400 000 finländare.

  Antalet låginkomsttagare som befrias från Yleskatt ökar. Den parlamentariska Yle -arbetsgruppen som samlades på torsdagsmorgonen, kom överens om att den nedre gränsen för Yleskatten höjs från 11 100 euro till 14 800 euro.

 • NTM-centralen: Snart behövs inga skarvåtgärder mera

  Olagliga åtgärder grumlar bedömningen av de lagliga.

  Enligt uppgifter har skarvpopulationen i Österbotten minskat drastiskt och det finns misstankar om olagliga åtgärder. Vincent Westberg på NTM-centralen anser att folk skjuter sig själv i foten med olagliga åtgärder.

 • Leena Laitinen ny vd på Alko

  Tillträder i september.

  Leena Laitinen har valts till ny vd för Alko. Laitinen är för närvarande koncernchef på Snellman Group och har bland annat gjort en lång karriär inom S-gruppen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport