Hoppa till huvudinnehåll

Guld! Petra Olli överlägsen i EM-finalen

Finland har tagit sitt första EM-guld i brottning sedan 2009. Petra Olli brottades i en högre viktklass än vanligt men var fullständig suverän i finalen mot den regerande världsmästaren.

Olli vann i september VM-silver i klassen 58 kilogram i Las Vegas – ikväll korades hon till Europamästare i 60-kilosklassen i Riga.

21-åringen var fullkomligt överlägsen i finalen mot världsrankingettan och den regerande världsmästaren Oksana Herhel.

Olli ryckte snabbt upp en ledning och tog poäng efter poäng. Ukrainskan hängde inte med och Olli vann till slut EM-guld med poängen 8-2.

"Slutet gott, allting gott"

– Mitt första EM-guld i seniorklassen… Man förstår inte riktigt ännu en hur stor grej det här är, säger Olli till MTV Sport.

– Jag såg mig själv som förhandsfavorit eftersom jag vunnit henne några gånger tidigare. En EM-final är ändå en EM-final, det blir en extra laddning. Men slutet gott, allting gott.

Finlands senaste EM-guld kom genom Jani Haapamäki 2009. Olli själv tog EM-brons i 58-kilosklassen på hemmaplan i Vanda 2014.

Petra Olli hör till Finlands största medaljhopp i sommarens OS i Rio de Janeiro där hon deltar i sin vanliga viktklass 58 kilogram.

 • Brandbil från Österbottens räddningsverk.

  Markbrand i Vörå

  Torrt i skog och mark varnar räddningsverket.

  En markbrand har uppstått vid Rörängsvägen i Vörå. Än så länge är det oklart hur omfattande branden är.

 • Den officiella nordkoreanska nyhetsbyråns bild på den missil som avfyrades den 14.5.2017

  Nordkorea avfyrade ytterligare en missil

  Medeldistansmissilen flög ungefär 500 kilometer.

  USA, Sydkorea och Japan har bekräftat att Nordkorea avfyrade en medeldistansmissil på söndagen, bara en vecka efter det förra nordkoreanska missiltestet.

 • En soldat inspekterar skadorna efter en attack mot det tyska konsulatet i Mazar-e-Sharif i norra Afghanistan.

  Usel säkerhetssituation i Afghanistan

  Talibanerna trappade upp attackerna i april.

  Säkerhetssituationen är mycket dålig i Afghanistan. I april inledde talibanerna sin våroffensiv. I en attack mot en militärbas i Mazar-i-Sharif i landets norra del dödades åtminstone 135 personer.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport