Hoppa till huvudinnehåll

Se damernas distanstävling i skidskytte-VM

På grund av väderprognoserna som förutspår dimma till Holmenkollen på onsdag eftermiddag tidigareläggs damernas distanstävling. Ny starttid för Mäkäräinen och de övriga är klockan 14.00 i TV2.

Kaisa Mäkäräinen fortsätter jakten på VM-medalj på onsdagen då damerna åker 15 kilometer i Holmenkollen. Mäkäräinen, VM-trea från ifjol, har goda minnen från Holmenkollen och distansen. Ifjol i för-VM sköt Mäkäräinen prickfritt och tog en överlägsen seger.

Jaktstarten i söndags visade att Mäkäräinen hittat formen i spåret, men för att lyckas knipa medalj krävs en så gott som perfekt insats på vallen. En bom kanske ännu håller Mäkäräinen med i medaljkampen. Blir det fler kommer medaljen att rymma utom räckhåll.

Mari Laukkanen meddelade på tisdagen att hennes säsong är över på grund av symptom på överträning. Den finska representationen i distanstävlingen består därmed av Kaisa Mäkäräinen, Laura Toivanen och Sanna Markkanen.

Starten på damernas distanstävling tidigareläggs med två och en halv timme på grund av att det förutspås tät dimma till Holmenkollen på eftermiddagen. På onsdag förmiddag klockan 12.45 granskar juryn ännu läget för att försäkra sig om att tävlingen går att genomföras.

Ny starttid är klockan 14.00 i TV2 och på Yle Arenan

Läs också

Nyligen publicerat - Sport