Hoppa till huvudinnehåll

Brutalt överfall i svensk hockey – tog hämnd för storebror

Sanny Lindström, 2012.
Den tidigare ishockeyspelaren Sanny Lindström har aldrig sett något lika fult inom svensk ishockey. Sanny Lindström, 2012. Bild: All Over Press Sanny Lindström

I Sverige kallar man det för det kanske fulaste överfallet inom svensk ishockey genom tiderna.

Det var i den första perioden av matchen mellan Bålsta HC och Nacka HK i den östra kvalserien till svenska division 1 som Nackabacken Viktor Thomasson fick hjärnsläpp.

Storebror Daniel Thomasson smällde ihop med Bålstas Tommy Latouche Gauvin, och båda blev kvar nere på isen. Viktor, som följde med händelserna från avstånd, blir vansinnig.

23-åringen tar full fart mot Latouche Gauvin, som står på knäna och tittar åt ett annat håll, och crosscheckar honom i nacken.

Hoppa över Twitterpostning

– Han ville stå upp för sin brorsa. Men det var helt fel sätt att skydda brorsan på. Det är tråkigt när det händer såna grejer, säger Nackas tränare Håkan Ferm till Expressen.

Ferm berättar att Viktor Thomasson, som inte vill kommentera händelsen, är väldigt ångerfull. Ferm väntar sig längre avstängning.

– Det är i stridens hetta, men han gick över gränsen helt klart. Det är inte försvarbart. Jag hoppas bara att grabben klarar sig bra, det är där våra tankar ligger, säger Ferm till Aftonbladet.

”Jävligt olycklig grej”

Tommy Latouche Gauvin har ont i nacken och ska i dag besöka sjukhus för närmare undersökning.

– Han är jävligt öm, men vi tror att han ska klara sig med en muskelskada, berättar Bålstas sportchef Robert Kimby till Expressen.

– Det är en jävligt olycklig grej som händer och jag tycker att det är upp till disciplinnämnden att sköta det. Det enda jag bryr mig om är att det går bra för honom (Latouche Gauvin).

Ex-hockeyproffset Sanny Lindström kallar överfallet för ett ”brutalt och fullkomligt idiotiskt tilltag” och ”en spottloska rakt i ansiktet på svensk hockey”.

– Jag kan faktiskt inte erinra mig ett fulare, fegare och brutalare tilltag inom svensk hockey. ... Herregud. Det här hade kunnat gå riktigt illa, skriver Lindström i sin blogg.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport